Alibi (2006)

THE ALIBI (Originalni naziv)

komedija romantika

Vlasnik agencije za alibije upadne u probleme kada jedan klijent nehotice ubije ljubavnicu

 
Režija: Matt Checkowski, Kurt Mattila
Scenarij: Noah Hawley
Uloge: Jerry O'Connell, Jon Polito, Deborah Kara Unger, Steve Coogan, Ken Kerman

Filmografija

Vlasnik agencije koja pruža usluge davanja čvrstih alibija preljubnicima za ogromne novčane naknade, iznenada upadne u problem sa svojim novim klijentom. Pokušavajući izgladiti situaciju morati će se osloniti na svoju novu asistenticu Lolu (Rebecca Romijn), zavodnicu zbog koje mu srce brže kuca, ali da li joj se smije vjerovati?

Pokvarenjak Ray Elliot (Steve Coogan) službeno se bavi istraživanjem tržišta, npr. objavom statističkih podataka kako su svaki četvrti muškarac i svaka deseta žena preljubnici, no zapravo to je samo krinka za kompaniju koja daje alibi osobama koje varaju svoje bračne drugove. Kolikogod i taj posao bio nemoralan, Ray je negdje odlučio povući crtu pa tako ne daje alibi onima koji počine kriminalno djelo. No kada Wendell (James Mardsen), razvratni sin njegovog bogatog klijenta Roberta Hatcha (James Brolin), u mazohističkoj seksualnoj igrici slučajno ubije svoju ljubavnicu, Ray prekrši pravilo i oduči očistiti sobu i sakriti tijelo djevojke. Upletenom u slučaj preko glave, zajedno sa svojom lijepom asistenticom Lolom (Rebecca Romijn), Rayu će se za vratom naći policija, koja traži žrtvino tijelo, te njezin dečko, koji je želi osvetiti. I dok je Wendell bijesan jer je Ray rekao njegovom ocu Robertu za ubojstvo, Robert želi ubiti Raya i šalje plaćenog ubojicu.
Najjača karika ovog neo-noir filma, svakako je vrsni i jedan od najznačajnih britanskih komičara zadnjih petnaestak godina - Steve Coogan. Oni koji prate Cooganovu karijeru svakako ga najbolje poznaju kao Alana Patridgea iz istoimene britanske serije ili možda Saxondalea iz istoimene serije novijeg datuma. No Coogan je i filmski glumac koji je nastupio u holivudskim blockbusterima poput "Put oko svijeta za 80 dana" ili "Noć u muzeju", ali i britanskim, od kojih je nemoguće ne istaknuti njegov odličan portret legendarnog glazbenog TV voditelja, novinara i gurua mančesterske scene - Tonyja Wilsona u "24 hour party people". Ne smijemo zaboraviti Rebeccu Romijn, Jamesa Mardsena i Jamesa Brolina, koju su također odradili odličan posao, u ovoj neobičnoj drami koja će vas iznenaditi, zabaviti, ali i dobro nasmijati.

Komentari (0)

Foto