Ovo nije nemoguća misija (2001)

THE PAROLE OFFICER (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Policajac je prisiljen opljačkati banku kako bi se domogao dokaza o svojoj nevinosti

 
Režija: John Duigan
Scenarij: Steve Coogan, Henry Normal
Uloge: Steve Coogan, Lena Headey, Om Puri, Steven Waddington, Ben Miller

Filmografija

Film je bio nominiran za nagradu BAFTA u kategoriji nove nade na području scenarija (Steve Coogan, Henry Normal) odnosno za Empire Awards kao najbolji britanski film. U glavnoj ulozi, ali i kao suscenarist uz svog dugogodišnjeg suradnika Henryja Normala, pojavljuje najuspješniji britanski TV komičar Steve Coogan.

Policajac za zatvorske otpuštenike, ljude koji se nakon zatvora pokušaju uključiti u normalan život, Simon Garden (S. Coogan) u svojoj je karijeri rehabilitirao samo troje ljudi. To su Indijac-bigamist George (O. Puri), kompjuterski haker Colin (B. Miller) te bivši boksač, a danas trgovac ribom Jeff (S. Waddington). Posljednjeg dana na poslu, to će pokušati učiniti i s petnaestogodišnjom kradljivicom Kirsty (E. Williams) no ona će mu pobjeći.

Igrom slučaja, Simon će postati svjedok umorstva koje je počinio njegov kolega-policajac Burton (S. Dillane), upleten u mutne poslove s drogom. No Burton će za ubojstvo optužiti Simona, koji će, ne imajući drugog izbora, za pomoć zamoliti upravo svoja tri bivša rehabilitanta.

Naime, prisiljen je organizirati pljačku banke u kojoj se u sefu nalazi zaključana video-kaseta na kojoj je zabilježen dokaz njegove nevinosti. U tom gotovo nemogućem pothvatu Simonu, Jeffu, Georgeu i Colinu pridružit će se i Kirsty, a svoje aktivnosti Simon će zdušno pokušati sakriti od kolegice-policajke Emme (L. Headey), prema kojoj osjeća naklonost.

 


Komentari (0)

Foto