Idealni suprug (1999)

An Ideal Husband (Originalni naziv)

komedija romantika

Sir Robert Chiltern (J. Northam) bezprijekornog ugleda u društvu postaje žrtva ucjene

 
Režija: Oliver Parker
Scenarij: Oliver Parker
Uloge: Jeremy Northam, Cate Blanchett, Minnie Driver, Rupert Everett, ...

Filmografija

Film redatelja Olivera Parekera snimljen je prema istoimenoj komediji Oscara Wildea .Film je osvojio više nagrada i još više nominacija (Rupert Everett - nominacije za Zlatni globus i Europsku filmsku nagradu, Julianne Moore - nominacija za Zlatni globus, Oliver Parker, za kostime), a u uistinu prvorazrednoj glumačkoj ekipi najzapaženiji je bio Jeremy Northam.

Sir Robert Chiltern (J. Northam) dostigao je vrhunac ugleda i političke karijere u viktorijanskom Londonu 1895. Prati ga glas da je pošten čovjek besprijekorne prošlosti. K tomu, zaljubljen je u svoju lijepu ženu lady Chiltern (C. Blanchett), kao i ona u njega.
Njegova sestra Mabel (M. Driver), zgodna i duhovita djevojka, skriva da istinski voli bonvivana i playboya lorda Arthura Goringa (R. Everett), poznatog po dobrom ukusu, duhovitosti, izbirljivosti i površnosti. Nepomućeni mir bogatih i besposlenih Londončana pomutit će privlačna spletkarica Laura Cheveley (J. Moore), koja ne preza ni od čega kako bi se obogatila. U London je došla zbog velikog poslovnog pothvata koji ima na umu, za koji joj treba ugledan političar. Njezina žrtva je sir Robert, a oružje protiv njega pismo kojim će ga ucjenjivati.

Komentari (0)

Foto