Priča o nama (1999)

THE STORY OF US (Originalni naziv)

komedija drama ljubavni

Film o dvoje supružnika koji se vole ali su postali stranci i otuđili se jedno od drugoga

 
Režija: Rob Reiner
Scenarij: Jessie Nelson, Alan Zweibel
Uloge: Bruce Willis, Michelle Pfeiffer, Rita Wilson, Rob Reiner, Julie Hagerty, ...

Filmografija

U filmu se mogu čuti brojne rasprave o muško-ženskim odnosima koje su istodobno i ozbiljne i mučne, duhovite i često komične. Redatelj Rob Reiner režirao je u posljednja dva desetljeća nekoliko vrlo uspjelih filmova (Kada je Harry sreo Sally, A Few Good Men, The Princess Bride) kojima je u podjednakoj mjeri osvojio naklonost publike i kritičara.

Ben (B. Willis) i Katie (M. Pfeiffer) Jordan iza sebe imaju punih petnaest godina braka i dvoje djece kojima su oboje vrlo odani. Njihov najveći problem leži u različitim karakterima. Ben je romantičan i impulzivan, pomalo neodgovoran za praktične probleme, dok je Katie pragmatična i perfekcionistica, žena koja uvijek sve mora stići obaviti. Različito nošenje sa životnim problemima, brojne razmirice i međusobna predbacivanja vremenom rezultiraju potpunom otuđenošću. Od najboljih prijatelja i strastvenih ljubavnika ostaje tek dvoje stranaca. Katie više ne može izdržati život u vezi koja je prestala napredovati. Odlazak djece u ljetni kamp odluče iskoristiti za pokusni period rastave. Druženje s prijateljima i izlasci tek su neki od trenutaka koje oboje koriste za prisjećanje na zajedničku prošlost, na lijepe i ružne događaje...

Izvrstan film redatelja Roba Reinera koji je, za razliku od većine filmova kojima je tema zaljubljivanje, odlučio prikazati suprotan proces "odljubljivanja". Što se događa kad razlike među bračnim partnerima prerastu u nepremostiv jaz? Film uvjerljivo, inteligentno i pronicavo portretira raspadanje obitelji, prikazujući dvoje ljudi koji se zapravo vole, ali su postali stranci i otuđili se jedno od drugoga.

Glumica tri puta nominirana za Oscara, Michelle Pfeiffer, izvrsno je odglumila emocionalno vrlo složen i neurotičan lik, a Bruce Willis uvijek je jednako uvjerljiv i neodoljiv. Izvrsnu naslovnu pjesmu napisao je Eric Clapton. Priča je ispričana s brojnim flachbackovima koji postupno otkrivaju sve što je dovelo do sadašnjeg odnosa junaka, a film bi se moglo opisati kao gorkoslatku ljubavnu dramu koju svakako treba gledati.


Komentari (1)

Foto