Život u prijevodu (2004)

Shi cha qi xiao shi (Originalni naziv)

komedija romantika

Mlada djevojka iz Kine dolazi na školovanje u engleski internat

 
Režija: Agan
Scenarij: Jennifer Li, Kiefer Liu
Uloge: Edison Chen, Jennifer Li, Cary Woodworth, Naomi Gibson

Filmografija

Život u prijevodu prvi je kineski film snimljen izvan komunističke Kine i priča je o troje mladih iz različitih krajeva svijeta koji zajedno istražuju ljubav, prijateljstvo i patnju unutar zidova strogog britanskog internatskog školskog sustava.

Život u prijevodu priča je o Jen (Jennifer Li), šesnaestogodišnjoj djevojci iz Kine koja pohađa internacionalni internat u engleskoj posljednje godine svoga srednjoškolskog školovanja. U školi susreće DJ-a (Edison Chen), obećavajućeg mladog glazbenika iz Hong Konga koji u engleskoj živi već sedam godina, i  njegova najboljeg prijatelja Toma (Cary Woodworth), kapetana ragbijaške momčadi, amerikanca, koji je ujedno i najpopularniji dečko u školi.

Suočavajući se s britanskim sustavom školovanja u internatu, Jen preispituje školska pravila i tradicije uz pomoć DJ-a te donosi kinesku kulturu u malo, ali tipično britansko okružje. U međuvremenu nevino prijateljstvo Jen, Toma i DJ-a prerasta u ljubavni trokut, što ostavlja prekrasne, ali bolne ožiljke i sjećanja. Mladenačka iskustva potaknuta su njihovim snovima. Film je nadahnut tim iskustvima baš kao i ona snovima.


Komentari (0)

Foto