Nema zemlje za starce (2007)

No Country for Old Men (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Propala prodaje droge poveže sudbine trojice potpuno različitih stranaca

 
Režija: Joel Coen, Ethan Coen
Scenarij: Joel Coen, Ethan Coen
Uloge: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly MacDonald

Filmografija

Nema zemlje za starce film je Joela i Ethana Coena s Tommyjem Lee Jonesom, Joshom Brolinom i Javierom Bardemom u glavnim ulogama. Snimljen prema istoimenom romanu kojega je napisao Pulitzerom nagrađeni američki pisac Cormac McCarthy. Film je osvojio četiri Oskara uključujući i onoga za najbolji film.

Film počinje s kadrom opustjelog i nepreglednog krajolika u zapadnom Teksasu u lipnju 1980. Pripovjedač, lokalni šerif Ed Tom Bell (Jones) govori o mijenjaju vremena budući da regija postaje sve nasilnija. Uskoro susrećemo i Antona Chigurha (Bardem), hladnokrvnog ubojicu naoružanog pištoljem za ubijanje stoke. Chigurh ubije zamjenika šerifa, bježi iz pritvora i ukrade auto korišteći spomenuto oružje kako bi ubio vozača.

U međuvremenu, Llewelyn Moss (Brolin), loveći antilope pokraj Rio Grandea, nailazi na gomilu leševa i jednog Meksikanca na samrti: epilog narko biznisa koji je otišao u krivom smjeru. U blizini pronalazi i dva milijuna dolara u torbi. Uzevši novac i ostavivši Meksikanca da umre, Mossa iste noći počne gristi savjest pa se vraća s vodom za umirućeg čovjeka. Ono što je trebalo biti dobro djelo iznenada se pretavara u igru mačke i miša u kojoj se uloge lovca i lovine često izmjenjuju, dok banda Meksikanaca, Moss, Chigurh i Bell love jedni druge i novac diljem Teksasa i Meksika.


Komentari (35)

Foto