Let Crnog Anđela (1991)

FLIGHT OF THE BLACK ANGEL (Originalni naziv)

triler

Vojni pilot koji je izgubio psihićku stabilnost hladnokrvno ubija roditelje i kolege

 
Režija: Jonathan Mostow
Scenarij: John D. Brancato, Michael Ferris
Uloge: Peter Strauss, William O´Leary, Michele Pawk, Michael Keys Hall, ...

Filmografija

Akcijski TV triler drugi je samostalni redateljski projekt darovitog scenarista i redatelja Jonathana Mostowa , filmaša koji će šest godina kasnije uz nešto veći proračun realizirati žanrovski srodno ostvarenje "Slom" s Kurtom Russellom u glavnoj ulozi.

Tijekom još jedne rutinske vježbe, pukovnik Matt Ryan (P. Strauss), zapovjednik skupine vojnih pilota, primjeti da mladi kapetan Eddie Gordon (W. O´Leary), jedan od njegovih najboljih momaka, sve više gubi psihičku i emotivnu stabilnost. Dok u zraku vješto izvodi lupinge i računalnom simulacijom obara svoje kolege Vilinskog Konjica (M. Chong), Buldoga (J. Bossard) i Sokola (M. Gregory), Gordon počne tvrditi da je on onaj odabrani, i želi da ga se zove Crni Anđeo.

Matt zaključi da će Gordonu pomoći odlazak na vikend i proslava rođendana u krugu obitelji. Međutim, unatoč svečarskom ozračju i društvu požrtvovne majke (K. Callan), zahtijevnog oca (B. Rawnsley) i mlađeg brata Bobbyja (R. Eastman), Eddie se tijekom vikenda počne sve više izolirati i vrijeme provoditi usavršavajući streljačku vještinu pomoću novog ciljnika koji mu je poklonio otac.

Tijekom večeri Eddie odjednom ustane, uzme pušku i hladnokrvno ustrijeli oca, majku i brata. Ne potrudivši se ni zametnuti tragove, smjesta krene natrag u bazu i započne s provođenjem svog zagonetnog plana. Od narednice Carter (K. Robillard) zatraži preinake na svom avionu, te da se letjelica opskrbi bojevim streljivom i pravim bombama. Kad narednica to odbije, Gordon ju ubije i pomoću računala izvrši izmjene.

 


Komentari (0)

Foto