Jednom zauvijek (1998)

EVER AFTER: A CINDERELLA STORY (Originalni naziv)

drama romantika

Realistična, moderna prerada bajke o emancipiranoj "Pepeljugi"

 
Režija: Andy Tennant
Scenarij: Susannah Grant, Charles Perrault
Uloge: Drew Barrymore, Anjelica Huston, Dougray Scott, Patrick Godfrey, ...

Filmografija

Postoji mnoštvo verzija "Pepeljuge", jedne od najpoznatijih bajki na svijetu. No priča o pasivnoj ženi koja čeka snažnog, prelijepog princa da je spasi i riješi svih problema ovdje ne drži vodu.

Danielle je kći jedinica preminulog francuskog plemića, odgojena kao služavka i podcjenjivana od okrutne pomajke Radmille i njezinih kćeri Marguerite i Jaqueline. Život joj u potpunosti mijenja susret s princom Henryjem, budućim francuskim kraljem. Kada se drugi put sretnu, princ pokazuje interes za mladu Danielle. Dan vjenčanja približio se bez službene mladenke na vidiku, a okrutna Marguerite ima snažnu želju zauzeti njezino mjesto.
Redatelj Andy Tennant ("Ana i kralj") otkriva da je ovakvu varijantu snažne, moderne, emancipirane "Pepeljuge" osmislio jer ima dvije kćeri i ne želi da one odrastaju u uvjerenju da se trebaju bogato udati kako bi živjele sretno do kraja života. Tennant priči daje realističan i neočekivan ton jer za svaku radnju postoji određeni razlog i uzročno-posljedični slijed.
Tennant spaja dvije holivudske dinastije angažirajući fantastičnu Drew Barrymore, najmlađu članicu poznate glumačke obitelji koja je za ovaj film dobila nagradu za najbolju glumicu. Tu je i očekivano uspješna Anjelica Huston, kći slavnog redatelja Johna Hustona. Kombinacija ovih dinamičnih zvijezda rezultirala je magičnim prizorima koji nas hipnotiziraju i privlače uz male ekrane. Ne smijemo zanemariti ni zgodnog Dougraya koji nas je začarao glumeći princa Henryja.

Komentari (3)

Foto