Simone (2002)

S1m0ne (Originalni naziv)

drama sf

Viktor (Al Pacino) svoj veliki redateljski povratak otvaruje uz pomoć digitalne glumice

 
Režija: Andrew Niccol
Scenarij: Andrew Niccol
Uloge: Al Pacino, Benjamin Salisbury, Winona Ryder, Darnell Williams, Jim Rash, ...

Filmografija

Iako nije sudjelovao u snimanju velikog broja filmova, za Andrewa Niccola se bez ikakve dvojbe može reći kako je jedan od najoriginalnijih i najfokusiranijih redatelja i scenarista u Hollywoodu, usmjeren na razotkrivanje obmana i iluzija koje svijetu oko nas omogućuju neometan napredak.Al Pacino predvidljivo je sjajan u ulozi umornog redatelja, no gotovo svi pripadnici glumačke ekipe ostvarili su jednako pamtljive nastupe.

Za Hollywood se kaže kako je zemlja iluzija. Simone će nam to i dokazati. Viktor Taransky (Al Pacino) bivša je velika redateljska zvijezda, nekada čak i nominiran za Oscara, kojemu karijera posljednjih nekoliko godina ide samo prema dolje, i koji izgubi i posljednju šansu za veliki povratak kada temperamentna glumica njegova budućeg filma jednog dana samo napusti filmski set.
No, ubrzo se s rješenjem pojavljuje kompjuterski genijalac Hank Aleno (Elias Koteas), stvoritelj potpuno uvjerljive digitalne glumice.
S1møne je san svakog redatelja: nikada neće ostarjeti, nikada se neće udebljati, nikada neće morati u kliniku za odvikavanje, nikada neće trebati menadžera ni gurua, nikada neće tražiti veću prikolicu, nikada neće imati problema s golotinjom... Može li išta poći po zlu?

Komentari (0)

Foto