Stander (2003)

STANDER (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Policajac Andre (T. Jane) potresen mnogim nepravdama zakona odlučuje mu okrenuti leđa

 
Režija: Bronwen Hughes
Scenarij: Bima Stagg
Uloge: Thomas Jane, Dexter Fletcher, David O'Hara, Deborah Kara Unger, ...

Filmografija

Karizmatični Thomas Jane ("The Punisher", "Dreamcatcher") izvrsno je odglumio kompleksnog Andrea Standera, čovjeka koji se usudio pobuniti protiv sistema u stilu čuvenog Robina Hooda.Osim odličnog Janea, tu je i senzualna, neponovljiva Deborah Kara Unger ,David O'Hara.Stander" se, osim uspješne kombinacije brutalnog realizma sa šarmantnim zapletom, ističe sjajnom režijom Bronwen Hughes.

Potresen mnogim nepravdama aparthejda, policajac Andre Stander odlučuje okrenuti leđa zakonu. Sve što se dogodilo nakon toga, ušlo je u legendu kao nezaboravna borba malog čovjeka protiv sistema, u nevjerojatnom i većinom posve istinitom zapletu.

Sedamdesete, Južnoafrička Republika - mladi policijski kapetan Andre Stander (Thomas Jane) ogorčen je zbog nepravdi svakodnevno nanesenih domicilnom stanovništvu. Još od krvavog gušenja pobune u kojem je bio prisiljen sudjelovati, Stander prolazi krizu, a čak mu niti obnova braka s bivšom suprugom Bekkie (Deborah Kara Unger) ne donosi mir.

Odlučivši konačno kazniti sistem, Stander kreće u pljačkanje banaka, svjestan kako je lako moguće da kao istražitelj dođe na mjesto vlastitog zločina. Počinje dugogodišnji, nezapamćen niz drskih i neustrašivih pljački, a Stander polako dobiva i kompanjone u zločinu.

 


Komentari (0)

Foto