nedjelja, 16.06.2024 23:20

Tabu (2017)

Taboo (Originalni naziv)

drama

Priča o čovjeku koji je otišao do kraja svijeta i vratio se kući nepovratno promijenjen

Kruna povuče lukav potez protiv Jamesa Delaneyja, a kompanija ima svoje planove. Dok mu London počinje zatvarati vrata, James nastoji zaštititi svoj posao. Sa svime na umu, James uposli Cholmondelyja, pokvarenoga kemičara, uz opake posljedice. Lorna dokazuje da nije slaba karika, a zakopane tajne postaju predmetom još više intriga i nasilja.
 
Režija: Kristoffer Nyholm, Anders Engström
Scenarij: Steven Knight, Chips Hardy, Tom Hardy
Uloge: Tom Hardy, Oona Chaplin, Jonathan Pryce, Leo Bill, Richard Dixon

Filmografija

Smještena u 1814., mračna nadrealna miniserija TABU prati pustolova Jamesa Keziu Delaneyja koji se vraća u London iz Afrike. Nakon što je naslijedio očevo brodarsko carstvo, nađe se u sukobu s istočnoindijskom kompanijom.

Iako se dugo smatrao mrtvim, James Delany vraća se kući u London iz Afrike da bi naslijedio ostatke očeva brodarskog carstva i izgradio si život. Ali očevo nasljedstvo zatrovana je čaša, a uz neprijatelje koji vrebaju iza svakog ugla, James se mora probijati kroza sve kompleksnije područje da bi izbjegao vlastitu smrtnu kaznu. Okružena zavjerom, ubojstvom i prijevarom, mračna obiteljska tajna razotkriva se u zapaljivoj priči o ljubavi i zavjeri. Izvršni su producenti Ridley Scott, Steven Knight i Tom Hardy.

Komentari (3)

Foto