Ritam srca (2007)

HEARTLAND (Originalni naziv)

drama

Priča o timu liječnika specijalista, koji rješavaju rizične operacije presađivanja organa

 
Režija: Steve Gomer, David Hollander
Scenarij: Julie Siege, David Hollander, Annie Weisman
Uloge: Treat Williams, Kari Matchett, Gage Golightly, Dabney Coleman, ...

Filmografija

Ono što dramsku seriju, neovisno o tome bila ona smještena u bolnički milje ili ne, čini zanimljivom i uvjerljivom jesu njeni likovi, a upravo na tome polju odlična doktorska serija "Ritam srca" osvaja mnoštvo svježih i kvalitetnih bodova pa se tako i uspijeva izdvojiti iz prave poplave serija slične tematike.

U iznimno napetom i nepredvidljivom svijetu doniranja organa i transplantacija, gdje se svi nadaju drugoj prilici, svjesni da se one javljaju rijetkima, jedan doktor u Pittsburghu ima volju, predanost i hrabrost obavljati najsloženije, najmodernije i najriskantnije zahvate na svijetu.

Doktor Nathaniel Grant (Treat Williams) je cijenjeni kirurg, jedan od pionira na području presađivanja organa, koji se odlučuje preuzeti rizike operacija koje bi većina doktora jednostavno odbila raditi, iz straha za živote pacijenata, kao i budućnost svojih karijera. Njegova arogancija i neobaziranje na stavove uprave često ga sukobljavaju sa šefovima bolnice u kojoj radi, pogotovo s mentorom Bartom Jacobsom (Dabney Coleman), koji i sam treba hitnu transplantaciju pluća i jetre. Ništa rjeđe nisu ni prepirke s njegovom bivšom suprugom Kate Armstrong (Kari Matchett). Kate radi kao koordinatorica mjesnog centra za doniranje organa, opterećena teškim i osjetljivim zadatkom uvjeravanja tugujućih obitelji da pristanu donirati organe njihovih preminulih rođaka. Odnos Nathaniela i Kate posebno je kompliciran zato što usred svih svojih privatnih i poslovnih neslaganja moraju zajednički odgajati kćer Theu (Gage Golightly).

Zajedno s Nathanielom, u bolnici rade Thomas Jones (Rockmond Dunbar), neiskusni Simon Griffith (Chris William Martin), Nathanielova nova djevojka, medicinska sestra Jessica Kivala (Morena Baccarin), te pronicljiva sestra Mary Singletary (Danielle Nicolet).

Poput sjajnog "Doktora Housea", serija je ovo koja prati tim posebnih ljudi tijekom rješavanja nesvakidašnjih medicinskih izazova, kao i nezaboravna "Hitna služba" i "Ritam srca'" potpuno je vjerodostojan što se tiče postupaka, procedura i operacija, a poput "Chicago Hopea'" svoje likove prati i u njihovu privatnom životu, koji ipak uvijek pati zbog poslovnih obaveza. Autor David Hollander tu je i takvu smjesu posložio u seriju koja će se vrlo brzo uvući pod kožu svakom ljubitelju kvalitetne televizijske zabave.

Glavnu ulogu u njoj igra slavni Treat Williams, kojega se stariji gledatelji sjećaju još iz kultne "Kose", dok smo ga posljednjih godina s radošću gledali  u seriji "Everwood". Kari Matchett također nam je poznata iz SF serije "Invazija", kao i iz slavne serije "24", dok i ostatak ekipe čine odlični glumci različitih generacija, koji su svojim likovima udahnuli život, baš kao što ga ti likovi daju svojim pacijentima.


Komentari (0)

Foto