Ostermanov vikend (1983)

OSTERMAN WEEKEND (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

John (R. Hauer) sazna da su njegova tri najbolja prijatelja osumnjičeni za špijunažu

 
Režija: Sam Peckinpah
Scenarij: Alan Sharp, Ian Masters
Uloge: Rutger Hauer, John Hurt, Craig T. Nelson, Dennis Hopper, Chris Sarandon, ...

Filmografija

"Ostermanov vikend" je doživio velik uspjeh početkom sedamdesetih, a slavni ga je redatelj Sam Peckinpah adaptirao deset godina kasnije, ostvarivši time svoj posljednji uradak. Zbog izvrsnog glumačkog ansambla kojega predvodi nizozemski glumac R. Hauer i izvrsno režirane akcijske scene, rezultat je vrlo uspjelo ostvarenje koje se prati do posljednjega trenutka.

John Tanner (R. Hauer) je voditelj televizijske informativne emisije koji jednom godišnje provede dugi, opuštajući vikend u ladajnskoj kući sa svoja tri najbolja prijatelja iz studentskih dana, Bernardom Ostermanom (C. T. Nelson), Josephom Cardoneom (C. Sarandon) i Richardom Tremayneom (D. Hopper) i njihovim prijateljicama.

Tanneru prilazi Lawrence Tassett (J. Hurt), CIA-in agent koji posjeduje dokaze koji upućuju na to da su njegova tri prijatelja agenti u službi Sovjetskoga Saveza.

Iako je Tanner u početku neodlučan, pristane da mu Fassettovi ljudi ozvuče kuću i postave kamere ne bi li ih tijekom vikenda nadgledali i saznali radi li se uistinu o izdajnicima zemlje. Tanner će uskoro shvatiti da Fassettov program rada kreće u neočekivanom smjeru.

 


Komentari (3)

Foto