Žena pod ucjenom (1994)

TRIAL BY JURY (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Samohranoj majci život se pretvori u kaos kada postane porotnicom u mafijaškom suđenju

 
Režija: Heywood Gould
Scenarij: Heywood Gould, Jordan Katz
Uloge: Joanne Whalley-Kilmer, Armand Assante, Gabriel Byrne, William Hurt, ...

Filmografija

Valerie Alston (Joanne Whalley) je samohrana majka čiji će se život naopačke preokrenuti kada postane jedna od porotnica u suđenju protiv čelnika mafije. Valerie, inače idealističkih uvjerenja, sada se mora suočiti s činjenicom da je život njenog sina jedinca u velikoj opasnosti. Mafija je ucjeni da utječe na konačnu odluke porote, a Valeria kako bi spasila svog sina mora učiniti sve da se pravda ne zadovolji.

Valerie Alston (J. Whalley-Kilmer) samohrana je majka, živi u New Yorku i vodi vlastitu trgovinu odjećom. Kada dobije poziv da bude porotnica u velikom suđenju mafijaškom bossu Rustyju Pironeu (A. Assante), savjesno prihvaća svoju građansku dužnost ne sluteći da će joj se život uskoro pretvoriti u noćnu moru.
Bivši detektiv Tommy Vesey (W. Hurt), koji sada radi za Pironea, odabire Valerie kao najranjiviju osobu u poroti, otme nju i sina te im prijeti smrću ukoliko ona ne uspije spriječiti osudu porote. Tužilac Daniel Graham (G. Byrne) predočuje više nego očigledne dokaze te je pred očajnom Valerie težak zadatak kako uvjeriti porotu u Pironeovu nevinost.
Ona ipak spretno uspije pobuditi sumnju među porotnicima i pribavlja Pironeu oslobađajuću presudu. Međutim, tužilac Graham sumnja i pokušava dokazati da je Valerie bila ucijenjena čime ju dovodi u opasnost.

Komentari (0)

Foto