Nestali (2005)

Missing (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Dvije agentice FBI-a od kojih jedna ima parapsihološke moći tragaju za nestalim osobama

 
Režija: David Wu, Neill Fearnley, Mike Rohl
Scenarij: Glenn Davis, William Laurin, Meg Cabot
Uloge: Gloria Reuben, Caterina Scorsone, Vivica A. Fox, Mark Consuelos, Justin Louis

Filmografija

"Nestali" se bave, kao i popularni romani Meg Cabot prema kojima su temeljeni, velikim problemom nestalih osoba u SAD-u. U glavnoj je ulozi talentirana Gloria Reuben ("Hitna služba"), kao agentica čije metode, iako ne odveć popularne kod nadređenih, ipak donose rezultate...

Gloria Reuben i mlada Caterina Scorsone glavne su zvijezde serije "Nestali", koja je osvojila gledatelje intrigantnim spajanjem elemenata kriminalističke drame i parapsihologije. Gloria Reuben besprijekorno je utjelovila Brooke Hasslett, iskusnu i nadasve skeptičnu agenticu FBI-a, među kolegama poznatu kao pobornicu rada temeljenog na čvrstim i opipljivim dokazima. Kada njezina nova kolegica postane Jess Mastriani (Caterina Scorsone), netom diplomirana studentica s navodnim parapsihološkim sposobnostima, Brooke se to nimalo ne dopadne. Ni sama Jess nije sigurna u svoje moći: nakon što je doživjela udar groma, djevojka je počela sanjati neobične snove u kojima joj se ukazuju lokacije nestalih osoba.

Iako povezane protiv svoje volje, dvije žene ipak pronalaze zajedničku osobinu - strast za pronalaženjem nestalih. Logističku podršku pružaju im forenzička i računalna stručnjakinja, Sunny Estrada (Justina Machado), te inteligentni šef Alan Coyle (Dean McDermott).
Glavni dramski sukob odvija se između Reubenove i mlade Caterine Scorsone: dok starija agentica drži kako se nestali pronalaze teškim radom i ustrajnošću, njezina nova kolegica odrađuje svoj dio posla naizgled neobjašnjivom lakoćom. Glavnu glazbenu temu serije otpjevala je opet svestrana Gloria Reuben, poznata i kao pjevačica.

Komentari (4)

Foto