Veliko čudo (2012)

Big Miracle (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Film je inspiriran dirljivom istinitom pričom koja je ujedinila svijet

 
Režija: Ken Kwapis
Scenarij: Jack Amiel, Michael Begler
Uloge: Drew Barrymore, John Krasinski, John Pingayak

Filmografija

U malom gradu na Aljasci novinar angažira svoju bivšu djevojku, inače volonterku Greenpeacea, za kampanju kojom bi se spasila obitelj sivih kitova koja se našla u velikoj opasnosti.

Oni su jedina šansa koju imaju kitovi zatočeni pod ledom. U malom gradu na Aljasci reporter Adam Carlson (John Krasinski) i njegova djevojka Rachel (Drew Barrymore), volonterka Greenpeacea, pokreću akciju kako bi spasili obitelj sivih kitova, koje Adam nazove Freda i Will, a njihovo mladunče Bamm-Bamm. U spašavanje kitova zatočenih pod ledom Arktičkog kruga uključuju se strane koje obično ne bi surađivale zajedno – lovci na kitove, Greenpeace, jedan direktor nafte kompanije, američki predsjednik i političari, Nacionalna garda te dvoje poduzetnika, koji svojim bušilicama nastoje održati led otvorenim. 

Istinita priča, koja je ujedinila svijet i koju je na velike ekrane donio Ken Kwapis, dogodila se 1988. blizu Point Barrowa, a nazvana je operacija Breakthrough. Ova univerzalna, poučna i humana priča za velike i male, u današnjem svijetu koji se posve otuđio, bio je jedan od rijetkih javnih događaja u kojem su ljudi pokazali svoju humanu stranu, ostavivši na stranu sve podjele i interese, odlučivši pomoći obitelji sisavaca, koja se našla u opasnosti.  


Komentari (0)

Foto