Posljednja misija (2001)

Last run (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Bivši stručnjak za prebacivanje tajnih ruskih špijuna na Zapad ponovo kreće u akciju

 
Režija: Anthony Hickox
Scenarij: Anthony Hickox, Robert Syd Hopkins
Uloge: Armand Assante, Corey Johnson, Barna Illyés, Anthony Hickox, ...

Filmografija

Kvalitetan televizijski špijunski triler, kakve ne viđamo često na našim malim ekranima, "Posljednja misija" čvrsto dokazuje kako su specijalni efekti i spektakularne jurnjave tek ukrasi doista esencijalnim sastojcima žanra, a to su sjajan zaplet, nepredvidljiv rasplet i uvjerljivo napisani likovi s očitim i ne lako rješivim unutarnjim dvojbama. Assanteov glavni junak upravo je takav, a njegova transformacija kroz film dokaz glumčeva umijeća.

Frank Banner (Armand Assante) svojevremeno je bio najsposobniji stručnjak za prebacivanje tajnih sovjetskih špijuna na sigurni Zapad, sve dok tijekom jedne takve akcije nije ostao bez supruge, koja je bila ubijena. Završetkom hladnog rata Banner je pronašao novi posao, ali stari će ga poslodavci još jednom pozvati, ovaj put kako bi na Zapad prebacio bivšeg KGB-ovca, kojega bi mrtvog rado vidjele i CIA i ruska mafija.

Redatelj Anthony Hickox znalački je film utopio u atmosferu nepoznavanja, sumnje i paranoje, kakva je obilježje gotovo svakoga uspješnoga špijunskog filma, pa "Opasni teren" doista zaslužuje biti srdačno preporučen obožavateljima žanra.


Komentari (1)

Foto