Mojih pet žena (2000)

MY 5 WIVES (Originalni naziv)

komedija

Monte (R. Dangerfield) je kupnjom zemlje pristao na obveze koje je uvjetovao bivši vlasnik

 
Režija: Sydney J. Furie
Scenarij: Rodney Dangerfield
Uloge: Rodney Dangerfield, Kate Luyben, Judy Tylor, Angelika Baran, Anita Brown, ...

Filmografija

Pokojni američki komičar Rodney Dangerfiled (1921.-2004.) filmsku je slavu počeo stjecati tek u sedmom desetljeću života, a najveći mu je uspjeh u karijeri hit komedija "Back to School" (1986)."My 5 Wives" redatelja Sydneya J. Furiea s kojim je popularni glumac već surađivao.

Građevinski poduzetnik i multimilijunaš Monte Peterson (R. Dangerfield) upravo se razvodi od svoje treće supruge. Uspješan u poslovima i neuspješan u brakovima, Monte se odluči na odmor te s prijateljem Rayom (F. Keating) krene na put i zaustavi se u slikovitom gradiću Redwood Springsu.

Oduševljen prirodom i mogućnošću razvoja zimskog turizma, poduzetni Monte na mjesnoj dražbi kupi atraktivno zemljište preotevši ga ispred nosa bankaru Prestonu Gatesu (J. Byner) koji radi za mafijaša Tonyja Morena (A. Dice Clay) i njegovog šefa Don Giovannija (J. Stiller). Monteju su puno veći problem obveze proizašle iz kupnje zemljišta.

Bivši je vlasnik, naime, pripadao crkvi koja zabranjuje alkohol, pušenje i kockanje, a dopušta mnogoženstvo. Ne želeći ostati bez vrijedne zemlje, Monte pristane na sve to, uključujući i bračne veze s pokojnikovim atraktivnim udovicama.

 


Komentari (0)

Foto