Život umjetnika (2007)

LA VIE D'ARTISTE (Originalni naziv)

komedija

Skupina umjetnika se muči sa životnim problemima i teško ostvarivim ciljevima

 
Režija: Marc Fitoussi
Scenarij: Marc Fitoussi
Uloge: Sandrine Kiberlain, Émilie Dequenne, Denis Podalydes, Valérie Benguigui

Filmografija

Romanopisac, glumica i perspektivna mlada pjevačica pokušavaju ostaviti trag u suvremenome Parizu, u ciničnoj satiri zabavne industrije, filmu redatelja Marca Fitoussija.

Bertrand (Denis Podalydes) je profesor francuske književnosti čiji učenici dobro znaju da je u vezi sa zgodnom profesoricom matematike Solange (Valerie Benguigui) unatoč njihovim naporima da skriju svoju vezu. Nitko u školi ne mari za Bertrandovu prozu, osim učenika Frederica (Gregoire Leprince-Ringuet). U međuvremenu, dok se Bertrand muči završiti svoj drugi roman, Cora (Emilie Dequenne), koja je tek stigla u velik grad, spozna da njezina sklonost prema skladateljima izašlima iz mode možda ima nepovoljan utjecaj na uspon njezine karijere.

Dok se Cora bori da skrpa kraj s krajem radeći za lanac popularnih restorana, pokazat će se da nije izabrala dobru taktiku. Negdje u drugome dijelu grada, ogorčena glumica Alice (Sandrine Kiberlain) mrzi što je neprestane zaobilaze za „prave“ filmske uloge nakon što je prihvatila dati glas u animiranome filmu. Iako Alice mrzi svoju školsku kolegicu Annabellu (Camille Japy) zbog njezina uspjeha na pravoj sceni, Annabella ipak ima svojih problema, problematičan odnos sa nećakom i sestrom.

Alice napokon nađe petlju da kaže što je muči, a Cora počinje osjećati da se njezina zla sreća mijenja nakon susreta sa skladateljem Josephom Costalsom (Jean-Pierre Kalfon).


Komentari (0)

Foto