Fantastična četvorka (2005)

FANTASTIC FOUR (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika sf

Nakon izlaganja svemirskoj radijaciji četiri astronauta shvate kako su dobili super moći

 
Režija: Tim Story
Scenarij: Michael France, Mark Frost
Uloge: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis

Filmografija

"Fantastična četvorka" zabavna je komedija o četvero običnih ljudi koji, čudnovatim stjecajem okolnosti, postanu paranormalna bića poput Supermana ili Spidermana. Doživjet će niz pustolovina, od sprečavanja velike prometne nesreće do ozbiljne borbe s opasnim čovjekom koji im želi zlo.

Reed Richards (I. Gruffludd) je ingeniozni znanstvenik koji sa svojim kolegom Benom Grimmom (M. Chiklis) pokušava pridobiti bogatog biznismena Von Doma (J. McMahon) za pokretanje specijalne svemirske misije za proučavanje svemirskog zračenja. Bogataš pristane i svemirska stanica je lansirana u zemaljsku orbitu, s vrlo sposobnom ekipom: Reedom, Benom te Johnnyjem Stormom (C. Evans) i njegovom zavodljivom sestrom Susan (J. Alba), Van Doomovom bivšom djevojkom. Ali, iznenada sve pođe po krivom i radijacija izmijeni njihove stanice. Po povratku na Zemlju oni shvate da su se pretvorili u bića paranormalnih sposobnosti. Zbog neuspjeha misije Van Doom je bankrotirao i odluči se osvetiti austronautima koji će morati udružiti svoje super-sposobnosti da ga pobijede...

Prepun urnebesnih akcijskih scena i duhovitih dosjetki, film je režirao Tim Story, američki redatelj najpoznatiji po režiji francusko-američkog filma "Taxi". Za ekipu "fantastične četvorke" izabrao je izvrsne glumce, Ioana Gruffludda, Chrisa Evansa, Michaela Chiklisa te vrlo popularnu Jessicu Albu.


Komentari (2)

Foto