Razumjeti Jane (1998)

UNDERSTANDING JANE (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski

Oz i Elliot, dva mlada prezaposlena Londončana, odluče upoznati djevojke preko oglasa

 
Režija: Caleb Lindsay
Scenarij: Jim Mummery
Uloge: Kevin McKidd, Amelia Curtis, John Simm, Louisa Millwood-Haigh, ...

Filmografija

Dva mlada Londončana, Oz (J. Simm) i Elliot (K. McKidd), prilično iscrpljena od posla i neuspjeha na privatnom planu, odluče upoznati neke djevojke preko oglasa za druženja. Tako nalete na Dallas (A. Curtis) i Popeye (L. Millwood-Haigh), koje izrabljuju muškarce zbog novca i darova, a potom ih odbace. Oni ih izvode nekoliko puta u restoran i njihovo druženje se intenzivira. Eliot isti čas shvati njihovu lukavost, no Oz poludi za Popeye...

Dva mlada Londončana, Oz (J. Simm) i Elliot (K. McKidd), prilično iscrpljena od posla i neuspjeha na privatnom planu, odluče upoznati neke djevojke preko oglasa za druženja. Tako nalete na Dallas (A. Curtis) i Popeye (L. Millwood-Haigh), koje izrabljuju muškarce zbog novca i darova, a potom ih odbace.

Oni ih izvode nekoliko puta u restoran i njihovo druženje se intenzivira. Eliot isti čas shvati njihovu lukavost, no Oz poludi za Popeye i odluči što je moguće više vremena provoditi s njom. Ona kaže svojoj prijateljici da se s njim zabavlja samo zbog koristi...

"Razumjeti Jane" solidan je film britanskoga redatelja Caleba Lindsaya koji u odmjerenom, realističkom stilu prikazuje priču o muškim, odnosno ženskim prijateljstvima, kao i o njihovim međusobnim odnosima i mnogostrukosti osjećaja koji se pri tome javljaju, nerijetko završavajući nerazumijevanjem i prekidima.

Bez akcijskih scena, nasilja i golotinje, film je ugodna zabava za ljubitelje ovog žanra i stila, čijoj kvaliteti pridonose i vrlo dobro razrađeni likovi (osobito škotski glumac Kevin MacKidd, gledateljima poznat iz filmova Trainspotting i Kingdom of Heaven).


Komentari (0)

Foto