Rafalna paljba (1992)

RAPID FIRE (Originalni naziv)

akcija

Nakon što svjedoči ubojstvu mladi student postane metom suprotstavljenih narko bandi

 
Režija: Dwight H. Little
Scenarij: Alan B. McElroy, Cindy Cirile
Uloge: Brandon Lee, Powers Boothe, Nick Mancuso, Raymond J. Barry, Kate Hodge

Filmografija

Brandon Lee, sin legendarnog majstora Brucea Leeja, prije svoje preuranjene smrti snimio je samo malen broj filmova, a akcijsko-borilački "Rafalna paljba" jedan je od ponajboljih...

Kako ga nazvati nenaoružanim ako su ruke njegovo najjače oružje. Student umjetnosti Jake Lo (Brandon Lee) jedne se noći slučajno našao blizu poprišta ubojstva, zbog čega je postao metom suprotstavljenih bandi preprodavača droge. Jake biva smješten u program zaštite svjedoka, ali saznaje kako su ga agenti koji su ga trebali uništiti otkucali kriminalcima. Jedini čovjek koji mu je spreman i sposoban pomoći jest iskusni čikaški policajac Mace Ryan (Powers Boothe), koji Jakea podsjeća na preminulog oca. Ovaj će nesvakidašnji par pred sebe postaviti težak zadatak uništavanja obje bande.
Redatelj Dwight H. Little jako precizno i s mnogo razumijevanja režira odlično koreografirane scene borbi, ali se jednako dobro snalazi i u narativnoj strategiji klasičnoga policijskog filma. Uz Leeja, u filmu nastupa i kultni Powers Boothe, kao drugi otac glavnog junaka, a iz ostatka glumačke ekipe treba izdvojiti Nicka Mancusa i Raymonda J. Barryja.

Komentari (0)

Foto