Dok ništa više ne ostane (2010)

Bis nichts mehr bleibt / Till Faith Do Us Part (Originalni naziv)

drama

Film se temelji na istinitim pričama nekadašnjih scijentologa

 
Režija: Niki Stein
Scenarij: Niki Stein
Uloge: Felix Klare, Silke Bodenbender, Robert Atzorn, Kai Wiesinger, ...

Filmografija

Drama je nadahnuta istinitom pričom o čovjeku koji je spas od teške životne situacije našao u scientologiji, a ishod te priče pokrenuo je provjeru ustavnosti scientologije.

Frank studira arhitekturu i vozi taksi kako bi uzdržavao sebe, svoju djevojku i njihovu kćer Sarah. Ništa mu ne ide kako treba i Frank već samog sebe smatra gubitnikom. Kad dođe u dodir sa scijentologijom privuče ga mogućnost koju ona nudi: bolje samopoštovanje i postizanje uspjeha u životu. Vodi i Ginu na predavanja pa ona postane gorljiva scientologinja, ulaže sav njihov novac i sve svoje vrijeme u sektu i brzo se uspinje na hijerarhijskoj ljestvici. Kad se njezina posvećenost scientologiji počinje odražavati na Saru, Frank uviđa da bi za oboje bilo najbolje da se malo odmaknu od sekte i njezinih članova, no za Ginu to ne dolazi u obzir. On uviđa da će zbog scientologije izgubiti i djevojku i kćer...

Nakon sudskog spora Franka Reinersa njemački Ured za zaštitu Ustava počeo je istraživati scientološku organizaciju čiji su ciljevi okarakterizirani kao protuustavni i u suprotnosti s temeljnim ljudskim slobodama. Unatoč svim saznanjima o protuustavnosti, scientologija u Njemačkoj do danas nije zabranjena.  


Komentari (2)

Foto