Elvis (ni)je tu (2004)

ELVIS HAS LEFT BUILDING (Originalni naziv)

komedija romantika

Kozmetičarka koju krivo optuže za ubojstva Elvisovih fanova, zaljubi se u reklamnog maga

 
Režija: Joel Zwick
Scenarij: Mitchell Ganem, Adam-Michael Garber
Uloge: Kim Basinger, John Corbett, Annie Potts, Philip Charles, Mike Starr, ...

Filmografija

"Elvis (ni)je tu" neobvezujuća je zabavna romantična crna komedija s žanrovskim primjesama klasičnoga krimića i filma ceste. Snimio ju je kao prvi film nakon neočekivanoga uspjeha "Mojeg grčkog vjenčanja", produktivni američki poglavito televizijski redatelj Joel Zwick poznat i našim gledateljima po popularnim serijalima Puna kuća, Korak po korak, Kirk, Savršeni stranci.

Harmony Jones (K. Bassinger) je uspješna putujuća prodavačica kozmetike, poznatija pod nadimkom Pink Lady. Kratkotrajan susret s majčinim idolom Elvisom koji je doživjela u djetinjstvu utječe na njezin cijeli život. Gdje god se pojavi, a zbog posla je u svojemu ružičastome Cadillacu neprestano na putu, Elvisovi oponašatelji, kojih je Amerika prepuna, stradavaju pod nerazjašnjenim okolnostima.

U pogibelj tako dolazi i Miles Taylor (J. Corbett), vlasnik newyorške oglašivačke agencije i to samo zbog činjenice što u prtljažniku automobila ima "Kraljev" kostim. Naime, njegova bivša dat će mu konačni razvod samo pod uvjetom da joj donese odjeću u kojoj će moći sudjelovati na godišnjoj konvenciji Presleyevih fanova u Las Vegasu. Iako joj se zgodni reklamni mag sviđa, Harmony bježi od njega, svjesna da između nje i Elvisovih oponašatelja postoji golem i nebjašnjiv problem. Groteskna trupla koja ostaju svugdje za njom ipak neće biti prepreka za ljubav...

Riječ je o uzornoj i duhovitoj ljubavnoj komediji s privlačnom glumačkom podjelom koju predvode slavna Kim Bassinger (9 i pol tjedana, Batman, L. A. povjerljivo) i John Corbett (Vulkan, Seks i grad, Život na sjeveru) u kojoj će uživati svaki televizijski gledatelj željan opuštanja od svakodnevice.


Komentari (0)

Foto