Zlatni dečko (1986)

Golden Child (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Detektiv kreće spasiti posebnog dječaka s mističnim moćima kojeg je oteo zli čarobnjak

 
Režija: Michael Ritchie
Scenarij: Dennis Feldman
Uloge: J.L. Reate, Eddie Murphy, Charles Dance, Charlotte Lewis, Victor Wong, ...

Filmografija

Popularnu komediju iz sredine 80-tih režirao je iskusni redatelj Michael Ritchi, koji se proslavio komedijama s legendarnim Walterom Matthauom u glavnoj ulozi - 2The Survivors" i "The Couch Trip", no prije svega kultnom komedijom "Fletch".

Specijalnost Chandlera Jarella (Eddie Murphy) je pronalaženje izgubljene djece. Sada je izabran da zaštiti Zlatnog dečka (J.L. Reate), budističkog gurua kojeg je oteo vještac. Murphy isprva ne vjeruje da dijete posjeduje mistične moći, no, kada pronađe dokaze da su u otmicu upetljane zle sile, počinje vjerovati u Zlatnog dečka.
Osamdesete su bile najplodnije filmsko razdoblje za Eddieja Murphyja koji je tada postigao najveće komercijalne uspjehe. Pa tako nakon megahitova "48 sati", "Kolo sreće" i "Policajac s Beverly Hillsa", Murphy se okušao u još jednoj komediji koja možda nije bila na nivou spomenutih, prije svega jer mu je nedostajao pravi partner, no bez obzira na rečeno, "Zlatni dečko" je bio golemi hit. Komična pustolovina s mnoštvom odličnih specijalnih efekata, u koji glumi vrsni komičar Eddie Murphy, priznat ćete, zvuči jednostavno predobro da bi se propustilo.

Komentari (0)

Foto