nedjelja, 28.04.2024 09:25

Zdravlje na kvadrat (2016)

Zdravlje na kvadrat (Originalni naziv)

magazin

Tatjana Jurić gledatelje jednom tjedno vodi kroz niz različitih tema iz područja zdravlja

sez.1 ep.351On je redoviti član opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Uz moćni glas tenor, njegov je svijet uz glazbu, pun zabave, sporta, putovanja, i kuhanja koje ga često dovodi u iskušenja. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gost je Vjekoslav Kaštelančić. Problemi s kralježnicom. Nakon operacije slijepog crijeva, to su najčešće operacije. Kako se mnoga stanja povezana s kralježnicom mogu prevenirati, otkrit će sugovornik u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat. Rijetke bolesti su prema definiciji one bolesti koje se javljaju kod manje od 5 pojedinaca na 10 000 stanovnika. Statistike kažu da je u Hrvatskoj oboljelih od rijetkih bolesti oko 400 tisuća. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte s kakvim se izazovima oni, ali i njihovi najmiliji, susreću. Upala krajnika vrlo je česta kod djece, a najčešće se manifestira u obliku angine. Kad se upale, krajnike treba odstraniti. Odgovore na pitanja koliko traje oporavak i koju hranu treba konzumirati nakon operativnog zahvata, donosi ovotjedno izdanje Zdravlja na kvadrat. Sunčane naočale često gledamo kroz prizmu dizajna i estetike, a pritom zaboravljamo njihovu primarnu funkciju - zaštitu očiju od UV zračenja. Ono je dokazano štetno za naše oči i zato je potrebno paziti što na oči stavljamo. Više o ovoj temi u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!
 
Režija:
Scenarij: Dalibor Bosančić
Uloge: Dalibor Bosančić

Filmografija

Savjetodavna emisija donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Emisija nam između ostalog otkriva i kako neke poznate osobe razmišljaju o zdravlju, kakav je njihov životni stil, putuju li puno, da li se fizički iscrpljuju, imaju li kakve tegobe, alergije ili neke druge zdravstvene probleme. Rubrika Zdravlje s poznatima donosi brojne korisne liječničke savjete, pa tako gledatelji imaju priliku saznati neke nove načine, metode kojima će održavati svoje zdravlje i brinuti o sebi. Emisija također obrađuje i niz ozbiljnih tema iz područja zdravstvene skrbi u rubrici Zdravstvena iskaznica. Zdrava prehrana je pola zdravlja tako da korisne savjete saznajemo iz rubrike Kuhamo zdravo, a Vježbom do savršenstva ulazimo u svijet treninga, tretmana, i otkrivamo sve načine kako adekvatno paziti na svoje tijelo, te postati i ostati u kondiciji.

Komentari (0)

Foto