nedjelja, 09.05.2021 11:50

Zdravlje na kvadrat (2016)

Zdravlje na kvadrat (Originalni naziv)

magazin

Tatjana Jurić gledatelje jednom tjedno vodi kroz niz različitih tema iz područja zdravlja

sez.1 ep.233Igrao je nogomet do kraja srednje škole, bio u županijskoj ligi, sudjelovao na turnirima, a onda je prevagnula ljubav prema glazbi. Sad jednom tjedno s ekipom, 27-godišnji „hrvatski slavuj“, kako ga mediji nazivaju, Hvaranin Dino Petrić, nogomet igra u Zagrebu. Uz nogomet voli plivanje i skijanje. Kako je naučio kuhati, daleko od kuće, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. Kućni ljubimci izvor su sreće, ali mogu biti i izvor raznih bolesti. Čovjek se može zaraziti izravnim kontaktom sa zaraženom životinjom, ali i hranom te udisanjem zaraznih čestica. Zarazu možemo dobiti i od krpelja i komaraca. Iako se životinje mogu zaraziti COVID-om 19, najčešće nemaju nikakvih simptoma. Kako se na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu provodi istraživanje na kućnim ljubimcima čiji su vlasnici preboljeli koronavirus, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. Poznato je kako je dobro izbalansirana crijevna flora ključ zdravlja koji sudjeluje u jačanju imuniteta. Također je utvrđeno kako se crijevna flora mijenja tijekom trudnoće. Buduća majka ima glavnu ulogu u razvitku zdrave crijevne flore svoje bebe, a time i njezinog imuniteta. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat donosimo priču – kako ojačati imunitet majke i bebe? Jedan od najčešćih strahova u populaciji jest strah od visine. I dok većina ljudi osjeća nelagodu kada se nalaze na visini, kod nekih osoba to prelazi u patološko stanje. Takvo stanje nazivamo fobijom. U Zdravlju na kvadrat istražili smo koji sve oblici fobije postoje? Virusne bradavice su česta zarazna bolest kože te se mogu pojaviti u svakoj životnoj dobi. Uzrokuje ih humani papiloma virus, a pojavljuju se na koži i sluznici. Kožne bradavice nisu opasne, ali su zarazne. Kako se uklanjaju i liječe doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! Poznat kao „čarobni mineral“, Zeotex zeolit je prirodan vulkanski mineral sa snažnim detoksifikacijskim učinkom kojeg nam priroda može ponuditi. Od kakve je pomoći čovjeku, ali i životinjama, i što se sve može s ovim mineralom, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! Propuštene epizode emisije Zdravlje na kvadrat pogledajte besplatno na novatv.hr
 
Režija:
Scenarij: Dalibor Bosančić
Uloge: Dalibor Bosančić

Filmografija

Savjetodavna emisija donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Emisija nam između ostalog otkriva i kako neke poznate osobe razmišljaju o zdravlju, kakav je njihov životni stil, putuju li puno, da li se fizički iscrpljuju, imaju li kakve tegobe, alergije ili neke druge zdravstvene probleme. Rubrika Zdravlje s poznatima donosi brojne korisne liječničke savjete, pa tako gledatelji imaju priliku saznati neke nove načine, metode kojima će održavati svoje zdravlje i brinuti o sebi. Emisija također obrađuje i niz ozbiljnih tema iz područja zdravstvene skrbi u rubrici Zdravstvena iskaznica. Zdrava prehrana je pola zdravlja tako da korisne savjete saznajemo iz rubrike Kuhamo zdravo, a Vježbom do savršenstva ulazimo u svijet treninga, tretmana, i otkrivamo sve načine kako adekvatno paziti na svoje tijelo, te postati i ostati u kondiciji.

Komentari (0)

Foto