srijeda, 08.07.2020 04:50

Zdravlje na kvadrat (2016)

Zdravlje na kvadrat (Originalni naziv)

magazin

Tatjana Jurić gledatelje jednom tjedno vodi kroz niz različitih tema iz područja zdravlja

Smrznuto rame sindrom je kod kojeg se javlja zakočenost i bol u ramenu. Postupno dolazi do ograničene pokretljivosti ramena, što značajno otežava svakodnevne aktivnosti. Sindrom smrznutog ramena razvija se kroz tri faze. Koje? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'. Pomagala za hod namijenjena su svima onima koji osjećaju nestabilnost, umor i koji otežano hodaju, kao i onima koji trebaju oslonac i podršku pri hodanju. Koja pomagala postoje i kako se koriste, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'. Osjećaj začepljenosti u jednom, ili oba uha, svi ponekad osjetimo nakon dugotrajnog plivanja ili kupanja, a posebice nakon ronjenja. Događa se to i tijekom vožnje zrakoplovom ili automobilom, kod promjene nadmorske visine. Osobe koje pate od jakih alergija češće mogu osjetiti začepljenost u ušima. Kako si pomoći u takvim situacijama? Priču donosi 'Zdravlje na kvadrat'.
 
Režija:
Scenarij: Dalibor Bosančić
Uloge: Dalibor Bosančić

Filmografija

Savjetodavna emisija donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Emisija nam između ostalog otkriva i kako neke poznate osobe razmišljaju o zdravlju, kakav je njihov životni stil, putuju li puno, da li se fizički iscrpljuju, imaju li kakve tegobe, alergije ili neke druge zdravstvene probleme. Rubrika Zdravlje s poznatima donosi brojne korisne liječničke savjete, pa tako gledatelji imaju priliku saznati neke nove načine, metode kojima će održavati svoje zdravlje i brinuti o sebi. Emisija također obrađuje i niz ozbiljnih tema iz područja zdravstvene skrbi u rubrici Zdravstvena iskaznica. Zdrava prehrana je pola zdravlja tako da korisne savjete saznajemo iz rubrike Kuhamo zdravo, a Vježbom do savršenstva ulazimo u svijet treninga, tretmana, i otkrivamo sve načine kako adekvatno paziti na svoje tijelo, te postati i ostati u kondiciji.

Komentari (0)

Foto