Američki grafiti (1973)

American Graffiti (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Skupina tinejdžera provodi posljednu večer skupa prije odlaska na koledž

 
Režija: George Lucas
Scenarij: George Lucas, Gloria Katz
Uloge: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Charles Martin Smith, Harrison Ford

Filmografija

Ovaj iznimno uspješni film lansirao je Georga Lucasa u elitu Hollywooda, zahvaljajući zaradi i uspjehu Američkih Grafita George je uspio financirati svoju SF sagu "Star Wars". Film je osvojio Zlatni Globus za najbolji film a i nominiran je za pet Oskara.

Kalifornija, rane šezdesete. Maturanti Curt i Steve žele provesti još jednu ludu noć prije odlaska na studij. Curt se još uvijek premišlja oko napuštanja rodnog grada, a Steve je potpuno siguran u svoju odluku i djevojci Laurie objasni da je vrijeme da počnu izlaziti s drugima, jer će teško održati vezu na daljinu. Svoj auto Steve ostavlja na čuvanje nespretnom štreberu Terryju, koji odmah odlazi u lov na cure.

Prva na koju naiđe je lijepa Debbie, koja dečke bira prema autu koji voze. U potrazi za potencijalnom curom je i John, zgodni buntovnik, koji nabasa na bahatu trinaestogodišnju Carol, koje se nemoguće riješiti. U međuvremenu, Curt provodi noć tražeći prekrasnu tajanstvenu plavušu, koja mu se u prolazu obratila iz drugog automobila i nakon toga netragom nestala.


Komentari (5)

Foto