Aquamarine (2006)

AQUAMARINE (Originalni naziv)

komedija obiteljski romantika

Dvije prijateljice susreću sirenu koja im obeća ispuniti želju ako joj pomognu naći ljubav

 
Režija: Elizabeth Allen
Scenarij: Jessica Bendinger, John Quaintance
Uloge: Emma Roberts, Joanna 'JoJo' Levesque, Sara Paxton, Jake McDorman

Filmografija

Topao obiteljski film s elementima nadnaravnog, "Aquamarine" će svakako zarobiti srca svih onih koji u svoje srce još uvijek nisu pustili cinizam i ironiju. Film redateljice Elizabeth Allen istovremeno priča o snazi pravog prijateljstva, koristi koju unutar sebe možemo osjetiti dozvolimo li našoj mašti da se razmaše, te nužnosti tolerancije drugačijih.

Neposredno nakon velike oluje, čini se kao da je pola oceana završilo u bazenu kluba na plaži. Dvije tinejdžerke, Haley (Joanna Levesque) i Claire (Emma Roberts) u bazenu pronalaze sirenu Aquamarine (Sara Paxton), koja im govori kako ima tri dana da pronađe ljubav svog života, prije negoli se bude morala vratiti u ocean. Znajući da pomaganje morskoj sireni znači imanje prava na ispunjenje jedne želje, djevojke spremno pristaju na pomoć, nadajući se da će tim putem uspjeti zaustaviti Haleyno preseljenje u Australiju.

Sve tri mlade glumice u glavnim ulogama - Emma Roberts, Joanna Levesque i Sara Paxton - simpatične su i uvjerljive, s time da posebno treba pohvaliti ovu posljednju, koja je svoj cijeli posao obavila u teškom i nezgrapnom kostimu morske sirene.


Komentari (2)

Foto