Obračun u Malom Tokiju (1991)

Showdown In Little Tokyo (Originalni naziv)

akcija triler

Dvojica policajaca ubojitih vještina krenu se obračunati s moćnim šefom jakuza mafije

 
Režija: Mark L. Lester
Scenarij: Stephen Glantz, Caliope Brattlestreet
Uloge: Dolph Lundgren, Brandon Lee, Cary-Hiroyuki Tagawa, Tia Carrere, ...

Filmografija

Redatelj "Obračuna u kineskoj četvrti", uglavnom je poznat po jednom od najboljih akcijskih filmova osamdesetih, frenetičnom "Komandosu", a sve najbolje osobine ranijeg filma mogu se pronaći i u "Obračunu" – britki humor, neprekidna akcija i jednostavna radnja koja ne odvlači gledateljevu pažnju na nepotrebne detalje.

Kratak i žestok, film Marka Lestera nije pogriješio u odabiru niti jedne od nužnih akcijskih komponenti: imamo dva policijska partnera, jednog ozbiljnog ubojitih vještina, a drugog uvijek spremnog na šalu; tu je i lijepa pjevačica, zarobljena u svijetu kriminala, a za dobru mjeru, tu su i okrutni jakuze.

Kenner (Dolph Lundgren) je beskompromisni losanđeleski policajac s tragičnom prošlošću: njegovo bezbrižno odrastanje u Japanu narušila je smrt obaju roditelja. Nevine živote oduzeo je ubojica zvan Yoshida (Cary-Hiroyuki Tagawa), koji je u međuvremenu napredovao i popeo se na najviše mjesto u hijerarhiji bande jakuza. Kada se Yoshida pojavi u Los Angelesu, Kenner ne čeka niti trenutka i kreće u osvetnički pohod. Neočekivana pomoć stiže od novog partnera, otkačenog policajca Johnnyja Murate (Brandon Lee)...

Dolph Lundgren još jednom je na sebi svojstven način odradio ulogu nepobjedivog pozitivca, a Brandon Lee podsjetio na svoj raskošni glumački talent koji je, nažalost, prerano izgubljen u tragičnoj nesreći na snimanju filma "Vrana". Ulogu negativca preuzeo je, kao i obično, karizmatični Cary-Hiroyuki Tagawa, a ulogu ljepotice u nevolji egzotična Tia Carrere. Tagawa i Carrere nastupili su zajedno u trileru Philipa Kaufmana, "Izlazeće sunce". Iz filmske ekipe posebno treba izdvojiti legendarnog snimatelja Marka Irwina, čiji raspon radova seže od "Američke pite", pa sve do "Vriska".


Komentari (1)

Foto