ponedjeljak, 10.08.2020 09:55

Šifra zločina (2015)

Blindspot (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Prelijepa žena je nađena s izbrisanim pamćenjem i tijelom prekrivenim tajanstvenim tetovažama

sez.3 ep.1V središču serije je skrivnostna Jane Doe, ki jo FBI najde golo in polno tetovaž na trgu Times Square. Ne spominja se ničesar o sebi in svoji preteklosti, agentje FBI pa odkrijejo, da lahko s pomočjo njenih tetovaž razrešijo zločine. Nova, tretja sezona se nadaljuje leto in pol po presenetljivem razkritju Janinih novih svetlečih tetovaž. Agent FBI Kurt Weller končno najde Jane, ki je bila na begu. Ta se ponovno pridruži FBI in njene nove tetovaže vodijo celotno ekipo na sled novim zločinom in nevarnim zarotam. Ekipa se odpravi v Benetke, spoprijeti pa se morajo z Janinim bratom Romanom.
 
Režija: N/A
Scenarij: Martin Gero
Uloge: Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Rob Brown, Audrey Esparza, ...

Filmografija

Uzbudljiva serija potrazi za istinom pod naizgled neobjašnjivim okolnostima. Prelijepa žena pronađena je na Times Squareu s izbrisanim pamćenjem i tijelom u potpunosti prekrivenim tajanstvenim tetovažama. Njezinom pojavom razotkriven je golem i zamršen misterij koji smjesta privlači pozornost FBI-a koji počinje pratiti zemljovid iscrtan na njezinu tijelu kako bi se približili istini...

U napetoj seriji glumac Sullivan Stapleton tumači strogog FBI-eva agenta Kurta Wellera koji je uvučen u zamršenu urotu nakon što je prelijepa nepoznata žena bez pamćenja (Jaimie Alexander) pronađena gola na Times Squareu tijela u potpunosti prekrivenog zagonetnim tetovažama, od kojih jedna na leđima nosi njegovo ime. Weller i njegovi suradnici u FBI-u, uključujući ratnog veterana Edgara Readea (Rob Brown), tajanstvenu Tashu Zapatu (Audrey Esparza) i pomoćnicu direktora Mayfair (Marianne Jean-Baptiste) počinju proučavati tajanstveni zemljovid sastavljen od tetovaža bezimene djevojke te postaju dijelom opasnog podzemlja prožetog labirintom tajni i razotkrivanja. Informacije do kojih će doći naposljetku bi mogle promijeniti svijet. Naime, zemljovid iscrtan na njezinu tijelu odvest će ih do velike zločinačke urote, a ona će pritom biti sve bliža otkrivanju istine o vlastitu identitetu.

U središtu misterija jest odnos između Wellera i bezimene žene. Ona svakodnevno otkriva nove vještine ili talente, ne znajući ništa o njihovu podrijetlu, a Weller sve dublje ulazi u problematičnu i zamršenu vezu s tom zagonetnom ženom. Oboje žele vezu, nesvjesni opasne šifre zločina koja im prijeti.

Komentari (3)

Foto