ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Loše djevojke (1994)

BAD GIRLS (Originalni naziv)

vestern

Četri nepravedno gonjene prostitutke se pokušavaju izboriti za sebe i svoja prava

 
Režija: Jonathan Kaplan
Scenarij: Albert S. Ruddy, Charles Finch
Uloge: Madeleine Stowe, Mary Stuart Masterson, Andie MacDowell, Drew Barrymore, ...

Filmografija

Energičan i izrazito zabavan film "Loše djevojke", redatelja Jonathana Kaplana, jedan je od onih koji od domicilnog žanra uzimaju najatraktivnije elemente, samo da bi ga u istom dahu obogatili svježim vizurama i originalnim motivima. Preokrećući klasičnu rodnu politiku vesterna, u kojem su žene u pravilu mirno čekale da se muškarac vrati sa zadatka, "Loše djevojke" u prvi plan stavljaju skupinu od četiri nepravedno gonjene djevojke, koje pokazuju kako su u sedlu i s pištoljem u ruci dobre barem koliko i muškarci...

Bilo je to vrijeme opasno za žene, ali pravo za prijateljice. I to kakve - odvažne, neustrašive i sposobne izboriti se za sebe i svoja prava. Andie Macdowell, Madeleine Stowe, Drew Barrymore i Mary Stuart Masterson su "Loše djevojke"!

Kada salunska prostitutka Cody Zamora (Madeleine Stowe) pomogne svojoj prijateljici Aniti Crown (Mary Stuart Masterson) i ubije nasilnu mušteriju, vlasti je osude na smrt vješanjem. Međutim, Anita joj se oduži tako što se udruži sa svojim prijateljicama Eileen Spenser (Andie MacDowell) i Lilly Laronette (Drew Barrymore) i izbavi je. Sada četiri djevojke bježe prema Oregonu, gdje planiraju započeti novi život. Na tragu su im Pinkertonovi agenti Graves (Jim Beaver) i O'Brady (Nick Chinlund), a u situaciju se upliće i Codyn stari partner Kid Jarrett (James Russo), koji joj ukrade ušteđeni novac.

Zvjezdanu glumačku postavu čini pravi poker kraljica, Madeleine Stowe, Andie MacDowell, Drew Barrymore i Mary Stuart Masterson, ali i poznata muška lica Jamesa Russoa, Roberta Loggie ili Dermota Mulroneya.


Komentari (0)

Foto