Tvornica prašine (2004)

Dust Factory (Originalni naziv)

drama obiteljski fantastika

Priča o ljubavi i prijateljstvu dvoje tinejdžera koji se u problemima međusobno pomažu

 
Režija: Eric Small
Scenarij: Eric Small
Uloge: Armin Mueller-Stahl, Hayden Panettiere, Ryan Kelley, Kim Myers, ...

Filmografija

Obiteljska drama s elementima fantazije, "Put kroz život" redatelja i scenarista Erica Smalla prije svega je alegorija o životu i svemu onome na što živeći ga nailazimo, te o nužnosti kretanja naprijed i borbe s problemima. Iako ga temelji na, uvjetno nazvano, velikim temama, Small nije zaboravio film učiniti gledljivim i zabavnim, ali to nije učinio nauštrb kompaktnosti vlastite vizije, što je jedini ispravan pristup.

Putovanje kroz život nikada neće biti onakvo kakvo očekujemo. Ryan Flynn (Ryan Kelley) je tinejdžer koji nije progovorio ni riječi otkako je svjedočio očevoj smrti na raskrižju vlakova, kada je imao samo devet godina. Iako je, dakle, umro kada je Ryan bio jako mlad, otac mu je prije svoje smrti ipak uspio prenijeti strast za astronomijom, koju je nesretni događaj ipak osjetno smanjio. Jednoga dana Ryan slučajno upadne u rijeku, što na prvi pogled ne ostavi nikakve posljedice. S lakoćom je isplivao na površinu, još se lakše podignuo na obalu, ali tada počinje shvaćati kako je sve oko njega nekako drugačije.

Glavnu ulogu tumači Ryan Kelley, dok u ostatku glumačke ekipe imamo prilike vidjeti i legendarnog Armina Muellera-Stahla te Hayden Panettiere, najpoznatiju po ulozi u hit-seriji "Heroji".


Komentari (0)

Foto