Resident evil 2: Apokalipsa (2004)

RESIDENT EVIL: APOCALYPSE (Originalni naziv)

akcija horror sf

M. Jovovich i grupa nezaraženih virusom započinje borbu za opstanak protiv bezumnog zla

 
Režija: Alexander Witt
Scenarij: Paul W.S. Anderson
Uloge: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr, Thomas Kretschmann, ...

Filmografija

"Resident Evil: Apocalypse" napet je znanstveno-fantastični film koji pričom i stilom graniči s hororom. Naime, radi se o nastavku filmskoga serijala, preradi popularnih video igara Resident Evil japanske kompjuterske tvrtke Capcom. Film je režirao je poznati snimatelj Alexander Witt, kojemu je ovo redateljski prvijenac, dok je scenarij napisao poznati redatelj filmova ovoga žanra, Paul W. S. Anderson (Alien vs. Predator, te prva dva dijela Resident Evil). Glavna je uloga povjerena sjajnoj Milli Jovovich.

Mislila je da je slobodna... no bila je u krivu. Alice (Milla Jovovich) se budi iz groznog sna da bi shvatila da su se ostvarili njeni najgori strahovi - krvožedni ne-mrtvi, protiv kojih se borila zajedno s bivšom elitnom vojnom jedinicom, okomili su se na grad oko tajnog postrojenja korporacije Umbrella. Alice otkriva da je i sama dio eksperimenta Umbrelle. Biogenetički je usavršena - što je upravo ono što će joj trebati. U srcu Raccoon Citya nalazi se grupica nezaraženih ljudi među kojima su Jill Valentine (Sienna Guillory), donedavna članica specijalnih jedinica STARS, i vođa STARS tima Carlos Oliveira (Oded Fehr). Bore se za život protiv najezdi ne-mrtvih i još smrtonosnijih i bržih Lickersa. Grupa ima sve manje sreće, a ponestaje im i resursa, no Alice ih spašava i oni započinju borbu za opstanak i bijeg prije no što Korporacija izbriše svoj eksperiment s lica zemlje. Njihova jedina nada nalazi se unutar Raccoon Citya - Dr. Charles Ashford (Jared Harris), jedan od vodećih znanstvenika Korporacije, pomoći će im u bijegu pod uvjetom da oni pronađu njegovu kćer. Angie Ashford (Sophie Vavasseur) i njezin otac su se razdvojili i ona se sad u strahu krije.

Alice (Milla Jovovich), Jill i Carlos morat će se probiti kroz kordone ne-mrtvih da bi ju spasili. Istovremeno se prilagođava tajno oružje imena Nemesis kojim bi ih se moglo pratiti i uništiti - ukoliko ih ne-mrtvi ne pronađu prvi. Alice Jill i Carlos trebaju ujediniti sve svoje snage i vještine da bi se izborili za život protiv bezumna zla koje je inficiralo grad i moćnih sila koje su ga poslale na čovječanstvo.
Film je nominiran 2005. za nagradu Directors Guild u kategoriji montaže zvuka, a u istoj kategoriji film je dobio nagradu Genie.


Komentari (3)

Foto