Alien protiv Predatora (2004)

ALIEN VS. PREDATOR (Originalni naziv)

akcija horror sf

Skupina ljudi nađe se zatočena između savršenog lovca i bića dizajniranog za ubijanje

 
Režija: Paul W. S. Anderson
Scenarij: Ronald Shusett, Dan O'Bannon
Uloge: Lance Henriksen, Sanaa Lathan, Ewen Bremner, Raoul Bova, Colin Salmon

Filmografija

Na prvi pogled, spajanje dvaju iznimno uspješni franšiza akcijskih horor-filmova, kakvi su oni iz serijala o Alienu i Predatoru, sulud je i pomalo bezuman potez gonjen isključivo željom za brzom zaradom. Ni na drugi pogled nije ništa drukčije, ali zbog toga strogo osuditi film "Alien vs. Predator" redatelja Paula W. S. Andersona bilo bi jednako promašeno.

Ikonična čudovišta iz dvaju legendarnih filmskih serijala suočit će se u bici kakvu nitko nije mogao očekivati - "Alien vs. Predator". Tko god pobjedi, mi gubimo.
Milijarder Charles Bishop Weyland (Lance Henriksen) okuplja međunarodnu ekipu arheologa, znanstvenika i stručnjaka za sigurnost, predvođenu avanturisticom Alexom Woods (Sanaa Lathan), kako bi istražili tajanstvenu provalu vrućine koja dopire iz podzemlja Antarktike. Ono što će otkriti prvo će ih uzbuditi, a potom i prestraviti. Prvo na što naiđu jest piramida s ucrtanim aztečkim, egipatskim i kambodžanskim simbolima. U njoj otkriju matricu povezanih komora, koja je toliko tehnološki napredna, da im odmah postaje jasno kako je ona rezultat neke izvanzemaljske sile. No, pravoj je istini još teže povjerovati. Naime, Predatori su u piramidi čuvali zatočenu Kraljicu Aliena, koja liježe jaja u pravilnim razmacima od 100 godina, kako bi svoje mlade ratnike testirali u borbi protiv pomlatka Aliena...
Neovisno o motivima i scenarističkim rješenjima spajanja radnji, činjenica je da je "Alien vs. Predator" film koji nam nudi 100 minuta čiste, nepatvorene zabave, koje se možda nećemo sjećati već nekoliko dana nakon gledanja, ali ćemo za trajanja filma nedvojbeno uživati i mi i tinejdžer u nama.

Komentari (7)

Foto