Trenuci hrabrosti (2016)

The Finest Hours (Originalni naziv)

akcija drama povijesni

Istinita priča o najvećem spasilačkom pothvatu malim brodom u povijesti Obalne straže

 
Režija: Craig Gillespie
Scenarij: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Uloge: Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana, Holliday Grainger

Filmografija

U veljači 1952. godine jedna od najgorih oluja na Istočnoj obali pogodila je Novu Englesku oštetivši tanker i doslovno ga prepolovivši. Četiri hrabra člana obalne straže krenula su spasiti 30 mornara zarobljena na brodu koji brzo tone.

18. veljače 1952. masivni sjeveroistočnjak pogodio je Novu Englesku poharavši gradove duž Istočne obale i razorivši brodove koji su se zatekli na njegovu smrtonosnom putu, uključujući i "SS Pendleton", naftni tanker na putu u Boston koji je doslovno prepolovljen zarobivši više od 30 mornara u krmi koja je brzo tonula.
Kao viši časnik na brodu, prvi pomoćni strojar Ray Sybert ubrzo shvaća da mora preuzeti brigu nad uplašenom posadom i potaknuti ljude da zaborave razlike i surađuju kako bi preživjeli jednu od najgorih oluja koja je ikada pogodila Istočnu obalu. U međuvremenu, kada vijest o katastrofi stigne do postaje Američke obalne straže u Chathamu u Massachusettsu, časnički namjesnik Daniel Cluff naređuje smionu operaciju spašavanja zaglavljenih ljudi.
Unatoč golemim rizicima, četvorica ljudi na čelu s kapetanom Obalne straže Berniejem Webberom, kreće u drvenom čamcu za spašavanje s loše opremljenim motorom i slabim, ako i ikakvim, načinima navigacije suočavajući se s ledenim temperaturama, 60-metarskim valovima i vjetrovima uraganske snage.

Komentari (0)

Foto