Jurski park: Izgubljeni svijet (1997)

Jurassic Park 2: The Lost World (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Drugi dio napete pustolovne priče o zabačenom otoku kojim vladaju dinosauri

 
Režija: Steven Spielberg
Scenarij: Michael Crichton, David Koepp
Uloge: Jeff Goldblumm, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Richard Attenborough, ...

Filmografija

Prošlo je četiri godine od katastrofe u Jurskom parku. Dvije grupe hrabrih ljudi nalaze se u utrci s vremenom, presudnim faktorom kada je u pitanju sudbina prethistorijskih "nasljednika" zabačenog otoka...

InGen korporacija, koja je radila na projektu oživljavanja dinosaura, nalazi se u velikim dugovima prije svega zbog tužbi sa svih strana. Na čelu InGena više nije John Hammond (Sir Richard Attenborough), već njegov nećak koji nije naučio na pogreškama svog rođaka. On, naime, od dinosarusa namjerava napraviti cirkusku atrakciju.S druge strane prosvjetljeni Hammond otkriva skrivenu lokaciju na kojoj dinosauri žive bez ograda i čovjekovog uplitanja. Njegova je želja očuvati otok i njegove prahistorijske stanovnike kako bi ih se moglo promatrati i proučavati u prirodnom okruženju. Hammond ponovno poziva matematičara Iana Malcolma (Jeff Goldblum) želeći mu povjeriti ekspediciju koja bi trebala snimiti dinosaure.

Ian naravno odbija no saznavši da se na otoku već nalazi njegova djevojka, paleontologinja Sarah Harding (Julianne Moore), ipak prihvaća. Tamo će se susresti sa sjajno opremljenim lovcima na dinosaure koji od njih namjeravaju napraviti cirkusku atrakciju.

Komentari (3)

Foto