Šampion (1979)

The Champ (Originalni naziv)

drama sport

Bivši boksač i samohrani otac se vraća u ring kako bi sinu osigurao bolju budućnost

 
Režija: Franco Zeffirelli
Scenarij: Frances Marion, Walter Newman
Uloge: Jon Voight, Faye Dunaway, Rick Schroder, Jack Warden

Filmografija

alijanski redatelj Franco Zeffirelli, najpoznatiji po filmskim ekranizacijama Shakespearea (Romeo i Julija i Ukroćena goropadnica) i TV filmu "Isus iz Nazareta", režirao je 1979. godine remake filma "The Champ", koji je veliki američki redatelj King Vidor (Gomila) snimio davne 1931.

Bivši boksački prvak Billy Flynn (J. Voight) povukao se iz ringa kako bi se u potpunosti posvetio odgoju sedmogodišnjeg sina T.J.-a (R. Schroder). Žive na Floridi, a Billy zarađuje radeći kao konjušar. Želeći osigurati sinu bolju budućnost, Billy odluči vratiti se boksu. Jednoga dana u njihov život ponovno ulazi dječakova majka Annie (F. Dunaway), za koju T.J. misli da je davno umrla...

Zeffirellijev film izvrsno je prošao na kino blagajnama i uvijek je iznova gledan na televiziji. Udarni adut filma je briljantna gluma malenog R. Schrodera, nagrađenog Zlatnim globusom, čiju su glumu brojni kritičari proglašavali jednom od najboljih dječjih uloga u povijesti kinematografije. Dječakove roditelje igraju J. Voight (Ponoćni kauboj) i F. Dunaway (Bonnie i Clyde, TV mreža).


Komentari (0)

Foto