Neženja (1999)

The Bachelor (Originalni naziv)

komedija romantika

Kako bi zaradio 100 milijuna dolara zagriženi samac mora se oženiti u roku od jednog dana

 
Režija: Gary Sinyor
Scenarij: Roi Cooper Megrue, Jean C. Havez
Uloge: Chris O'Donnell, Renée Zellweger, Artie Lange, Edward Asner

Filmografija

Romantična komična farsa "Neženja" zapravo je remake nijeme slapstick komedije legendarnog komičara Bustera Keatona "Seven Chances" iz 1925. godine. Bustera Keatona u naslovnoj je ulozi zamijenio Chris O'Donnell, a pozornost su privukli i sporedni glumci, James Cromwell i Artie Lange. Među najsmješnijima su, a možda i među najatraktivnijima, oni prizori filma u kojima se pojavljuju "zvijezde u gostima", poput Mariah Carey, Jennifer Esposito i Brooke Shields, sve u ulozi bivših djevojaka.

Jimmy Shannon (C. O'Donnell) tri je godine u sretnoj ljubavnoj vezi s ljupkom Anne (R. Zellweger), no iako je ona u svemu idealna žena za njega, on se panično boji bračnih obaveza. Nakon mnogo promišljanja ipak se nerado odluči rastati od svog momačkog života i zaprositi Anne. Kako je prosidbu "izveo" katastrofalno, razočarana Anne ga ostavi. Upravo tada umre i Jimmyjev bogati djed koji mu ostavi golemo nasljedstvo - tvrtku i milijune dolara, ali samo pod uvjetom da se oženi do svog tridesetog rođendana. Problem je što je oporuka pročitana dan prije tog roka, što znači da se Jimmy mora oženiti u sljedeća 24 sata. Budući da ga je žena koju voli već odbila, ne preostaje mu ništa drugo nego zajedno s najboljim prijateljem Marcom (A. Lange) i svećenikom (J. Cromwell) obilaziti bivše djevojke u potrazi za onom koja će spasiti tvrtku od prodaje. Neuspješna potraga završava u novinama, što rezultira dolaskom stotina žena spremnih da odmah postanu njegove mladenke...
Hvaljeni Chris O'Donnell (Miris žene, Batman zauvijek) imao je inspirativnu, šarmantnu i darovitu partnericu, Renée Zellweger (Jerry Maguire, Dnevnik Bridget Jones). Britanskom redatelju Garyju Sinyoru (Ljubav boli) ovo je bio prvi film u Sjedinjenim Državama, a otprije je poznat po luckastoj komediji "Leon the Pig Farmer" i "Solitaire For 2".

Komentari (0)

Foto