Građanska dužnost (1995)

JURY DUTY (Originalni naziv)

komedija

Propali striper novi izvor zarade i egzistencije vidi u prijavi za porotnika na suđenju

 
Režija: John Fortenberry
Scenarij: Barbara Williams, Samantha Adams
Uloge: Pauly Shore, Tia Carrere, Stanley Tucci, Brian Doyle-Murray, Abe Vigoda, ...

Filmografija

Glavne uloge u ovoj urnebesnoj komediji tumače popularni komičar Pauly Shore, kojeg pamtimo iz "Encino Man", i Tia Carrere znana po ulozi u "Waynovom svijetu".

Pravda nije samo slijepa, ona je glupa, lijena i neodgovorna... Pauly Shore je Tommy Collins, propali striper čija je majka (Shelly Winters), zajedno s njihovim domom, obiteljskom pokretnom kućom, i svojim dečkom, zbrisala u Las Vegas.

Nezaposlen, bez krova nad glavom, dakle totalno beskoristan i u bezizlaznom položaju, Tommy otkriva da mu sud, prijavi li se kao porotnik, omogućuje besplatan smještaj i hranu, a pritom mu se smiješi zarada od 5 dolara po danu.Tako se on, brže bolje, prijavi kao porotnik na suđenju za umorstvo.

Međutim, slučaj je jasan i osuda se očekuje vrlo brzo, što nikako ne paše Tommyju, kojemu se ne žuri napustiti novootkriveni luksuzni dom.Spreman je napraviti sve kako bi produžio suđenje i otegnuo donošenje završne odluke. Naravno, ne razmišljaju svi poput njega, uključujući i prelijepu Monicu (Tia Carrere). Otežući s promišljanjem Tommy privuče gnjev drugih porotnika.

 


Komentari (0)

Foto