Povjerljivo (2003)

Confidence (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Skupina prevaranata priprema prijevaru bankara koji je povezan sa kriminalnim miljeom

 
Režija: James Foley
Scenarij: Doug Jung
Uloge: Edward Burns, Rachel Weisz, Morris Chestnut, Leland Orser, Louis Lombardi...

Filmografija

Naizgled laka prijevara odbila im se od glavu. Prevareni Lionel bio je eknjigovođa mafijaša Winstona koji želi svoj novac. Kako bi podmirili dug za njega izvode najveću pljačku karijere, prevaru bankara povezanog sa organiziranim kriminalom.

Ono što Jake Vig ne zna moglo bi ga ubiti. Oštrouman i uglađen prevarant, Jake je upravo prevario naivnog Lionela Dolbyja, uzevši mu tisuće dolara uz pomoć svojih pomagača: Gorda, Shillsa Milesa i Velikog Ala te dvojice korumpiranih policajaca iz Los Angelesa Lloyda Whitwortha i Omara Manzana.
No nakon ubojstva Lionela i Velikog Ala, postaje jasno da Lionel nije bio samo meta. Jake će uskoro saznati da je on bio računovođa ekscentričnog mafijaškog šefa Winstona Kinga. Stoga Jake odluči nadoknaditi štetu Kingu tako da izvede najveću prijevaru u svojoj karijeri. Meta? Morgan Price, bankar koji je usko povezan sa svijetom organiziranog kriminala.
Budući da se radi o velikom zalogaju, Jack pozove drsku plavušu, džeparku po imenu Lily, da im se pridruži u složenom planu koji uključuje korporativne zajmove, kreativno računovodstvo, transakcije i inozemne bankovne račune. Jake i njegov tim morat će stalno biti korak ispred kriminalaca i policije kako bi napokon podmirili svoj dug.

Komentari (0)

Foto