Čarobni svijet 1 (2001)

Infinite Worlds of H. G. Wells 1 (Originalni naziv)

romantika sf

Novinska izvjestiteljica otkriva znanstveni svijet legendarnog Herberta Georgea Wellsa

 
Režija: Robert Young
Scenarij: H.G. Wells, Nick Willing
Uloge: Tom Ward, Katy Carmichael, Eve Best, Nicholas Rowe, Matthew Cottle

Filmografija

Novinarka spoznaje znanstvenu stranu Wellsa u kojoj poznate granice znanosti ne postoje. Nakon duge priće o početku znanstvenih radova na fakultetu u Londonu gdje je Wells upoznaje znanstvenicu Jane sa kojom je otkrivao zagonetni svijet .Ellen priznaje da nije novinarka već vladina agentica i da treba Wellsovu pomoć.

Jedne noći u Londonu godine 1946., novinska izvjestiteljica Ellen McGillivray stiže u dom legendarnog književnika Herberta Georgea Wellsa. Očekujući da će slušati o događajima i ljudima koji su potakli njegovu proročansku maštu, ona otkriva svijet u kojem poznate znanstvene granice više ne postoje.

Sve počinje pedeset godina ranije na prirodoslovnom fakultetu u Londonu, gdje Wells upoznaje Jane Robbins, znanstvenicu koja je dijelila njegovu strast prema natprirodnim fenomenima i koja je odmah zarobila Wellsovo srce. Kroz noćne pokuse i tajna istraživanja paranormalnog te kroz prilike i čuda sudbine, Wells i Jane Robbins ulaze u vrtlog vremena, prošlosti i sadašnjosti, za koji nikad nisu mislili da postoji. Budući da taj zagonetni svijet ne mogu podijeliti s ostalima, to postaje čudesna tajna koja će ih povezati zauvijek. Na Wellsovo iznenađenje, Ellen prihvaća njegove neobične priče o putovanjima kroz vrijeme.

Kako i sama priznaje, ona nije novinarka, već tajna vladina agentica koja je naslijedila zagonetan predmet koji bi samo Wells mogao prepoznati: kristalnu kuglu za koju se govori da sadrži tajne svemira, naše veze s drugim planetima te nekadašnje susrete s njima. No Ellen otkriva da je u srcu zagonetne kugle zarobljeno jednako zagonetno srce Jane Robbins, koja je nadahnula H. G. Wellsa da ispriča zapanjujuću istinu u obliku znanstvene fantastike.


Komentari (0)

Foto