ZG80 (2016)

ZG80 (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

ZG80 nije samo jedan navijački film već je priča o nostalgiji

 
Režija: Igor Šeregi
Scenarij: Igor Šeregi
Uloge: Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan...

Filmografija

Ova akcijska komedija, koja vraća na velike ekrane lik Krpe i Renea Bitorajca, na humorističan način priča priču o jednoj posebnoj subkulturi i o društvu i problemima koje su okupirali tadašnju mladež u predratnoj Jugoslaviji.

ZG80 svojevrstan je prednastavak filma Metastaze Branka Schmidta. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Renea ćemo ponovno uživati gledati na velikom ekranu i to u ulozi mlađeg Krpe.
U filmu se susrećemo i s drugim poznatim likovima poput Kize i Deje, a ZG80 vraća nas na sam početak njihove priče i ulazi u motivaciju koja stoji iza njihovog djelovanja u kontekstu predratne Jugoslavije.
Ova akcijska komedija prati grupu navijača Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali - Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Impresivna glumačka ekipa sjajno je uprizorila autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma događa.
Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa.

Komentari (5)

Foto