Kralj kaveza (2004)

Clementine (Originalni naziv)

akcija drama

Nakon što mu otmu kćer taekwando prvak i bivši policajac mora pristati na borbe u kavezu

 
Režija: Du-yeong Kim
Scenarij: Hye-rim Eun
Uloge: Dong-jun Lee, Steven Seagal, Hye-ri Kim, Seo-woo Eun, Ju-bong Gi, Ho Lim...

Filmografija

Kim (Dong-Jun Lee) je prvak u taekwondou koji se prestao boriti kako bi se mogao brinuti za kćer Sa Rang. No, kada kockarski šef otme Sa Rang, Kim mora pristati na borbu s Kraljem Kaveza, Jackom Millerom (Steven Seagal), čovjekom kojeg još nitko nije porazio.

Kim Seung Hyoun (Dong-jun Lee) je živa legenda taekwondoa. No rođenjem kćeri Sa Rang (Seo-woo Eun), Kim odluči napustiti prijašnji život i posvetiti se obitelji. Planovi mu se rasplinu kada mafijaš otme njegovu kćer i ucijeni ga da ukoliko se ne vrati borbama, više je nikada neće vidjeti. Kim se vraća u kavez i nizom pobjeda na posljetku se nađe oči u oči s “kraljem kaveza” Jackom Millerom (Steven Seagal), brutalnim borcem koji još nije izgubio niti jednu borbu.

“Kralj kaveza” je zanimljiv pogled na južnokorejsku kinematografiju i nepoznatog redatelja Du-yeonga Kima. Iako zbog Seagala, olako okarakteriziran kao akcijski, „Kralj kaveza“ je zapravo hibrid drame i akcije, u kojoj Seagal nije uzeo glavnu ulogu. U svakom slučaju radi se o zanimljivom ostvarenju, a za ljubitelje Stevena Seagala nezaobilaznom filmu.


Komentari (6)

Foto