Život u strahu (1997)

LIVING IN PERIL (Originalni naziv)

triler

Mladi arhitekt postane žrtvom terora nepoznatog počinitelja

 
Režija: Jack Ersgard
Scenarij: Patrik Ersgard, Jesper Ersgard
Uloge: Rob Lowe, James Belushi, Dean Stockwell, Dana Wheeler-Nicholson, ...

Filmografija

Izvrsni triler "Život u strahu" svojom se opipljivom atmosferom neugode i straha izdiže nad brojnim žanrovskim srodnicima, čiji se raspleti s lakoćom daju predvidjeti već nakon nekoliko odgledanih minuta. Ovdje, međutim, sve do pred sam kraj gledatelj ne može biti siguran kako će film završiti, za što sve pohvale idu iskusnom redatelju Jacku Ersgardu...

Mladi i perspektivni arhitekt Walter Woods (Rob Lowe) ostavlja svoju ženu Lindu i odlazi u Los Angeles projektirati vilu bogataša Harrisona (James Belushi). Na putu skoro doživi nesreću kada ga s ceste zamalo izgura vozač kamiona. Walter se potuži vodstvu prijevozničke tvrtke i dotični vozač dobije otkaz. Kada stigne u zgradu u kojoj je iznajmio stan, upozna koleričnog stanodavca Williama (Dean Stockwell), kao i ostale susjede.

Iako se svi čine jako srdačni, Walterovi problemi počinju se gomilati od trena kada mu netko potajno izmijeni nacrte, a novi rad Harrisonu se nimalo ne svidi. Jednog jutra Walter u svome stanu pronađe brdo žohara, a sljedećeg dana u krevetu mrtvu susjedu. Želi li mu se to osvetiti otpušteni vozač?

Uz pouzdane Roba Lowea i Jamesa Belushija, posebno je zadovoljstvo vidjeti Deana Stockwella u, za njega, neubičajenoj ulozi koja filmu daje nešto komičnog oduška.


Komentari (0)

Foto