Doc Hollywood (1991)

DOC HOLLYWOOD (Originalni naziv)

komedija romantika

Mladi i uspješni kirurg igrom slučaja završi u malenom gradu na dobrotvornom radu

 
Režija: Michael Caton-Jones
Scenarij: Neil B. Shulman, Laurian Leggett
Uloge: Michael J. Fox, Julie Warner, Barnard Hughes, Woody Harrelson, ...

Filmografija

Temeljen na uspješnoj knjizi autora Neila B. Shulmana, "Doc Hollywood" je lepršav i zabavan feel good film, koji ni jednoga gledatelja neće ostaviti razočaranim jer se doista svakome lako poistovjetiti s pričom o snovima, maštanju, propuštenim prilikama i rađanju ljubavi u neočekivano vrijeme i na neočekivanom mjestu.

Benjamin Stone (Michael J. Fox) je mlad i iznimno uspješan doktor koji upravo odlazi u Los Angeles, gdje mu je ponuđen posao plastičnoga kirurga u klinici na Beverly Hillsu. Vozeći se, Benjamin ne razmišlja ni o čemu drugome nego o lagodnom životu kakav ga čeka, ali je primoran sići s glavne ceste kako bi izbjegao veliki prometni zastoj. Nakon što se izgubi na sporednim cestama, Benjamin se u malenom gradu Gradyju zabije u ogradu, zbog čega je osuđen na 32 sata dobrotvornog rada u mjesnoj bolnici. Sve što želi je odraditi kaznu i napustiti Grady čim prije, no mještanima se počinje sviđati, a i zaljubljuje se u vozačicu hitne pomoći, slatku Lou (Julie Warner). Hoće li ikada otići?
Kao naslovni junak Michael J. Fox je šarmantan i jednostavno odličan, a između njega i Julie Warner nemoguće je ne zamijetiti, kako glumačku, tako i privatnu kemiju.

Komentari (0)

Foto