Ničija budala (1994)

Nobody's Fool (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Sully je muškarac koji ni na pragu šezdesetih nije uspio odrasti do kraja

 
Režija: Robert Benton
Scenarij: Robert Benton, Richard Russo
Uloge: Paul Newman, Jessica Tandy, Bruce Willis, Melanie Griffith

Filmografija

Scenarij nominiran 1995. i za Oscara, nastao je prema istoimenoj pripovijetki dobitnika Pulitzerove nagrade Richarda Russa, a potpisuje ga, kao i režiju, Richard Benton, dobitnik Oscara za vrhunsku melodramu. Paul Newman je za ulogu Sallyja nominiran za još jednoga Oscara i Zlatni globus, a dobio je berlinskoga Srebrnog medvjeda i priznanja Nacionalnoga društva filmskih kritičara i New York Film Critics Circlea.

Nakon što je napustio prebučnu obitelj, živi kao podstanar kod stare gospođe Beryl (J. Tandy), plaća joj stanarinu razgovorom i sitnim popravcima nekad otmjene kuće.
Čekajući odštetu zbog stradaloga koljena, radi na crno kod svog uspješnijeg i mlađeg drugog ja, Carla Roebucka (B. Willis) i usput ljubaka s njegovom lijepom i usamljenom ženom Toby (M. Griffith). Naizgled je ravnodušan prema svome povučenom sinu Peteru (D. Walsh) i unucima, a zapravo ih voli i treba. Kada nakon financijskoga skandala u koji je upleten sin gospođe Beryl počini samoubojstvo, Sully je jedina utjeha ponosnoj starici. Vječiti dječak Sully, nesposoban za preuzimanje odgovornosti, usamljenik je okružen ljudima koji očajnički trebaju njegovu prisutnost i kojima ne može pomoći.

Komentari (0)

Foto