Put bez povratka (2000)

Final Destination (Originalni naziv)

triler horror

Skupina tinejdžera pokušava preživjeti nakon što izbjegne sigurnu smrt u avionskoj nesreći

 
Režija: James Wong
Scenarij: Glen Morgan, Jeffrey Reddick
Uloge: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith, Tony Todd, Kristen Cloke, ...

Filmografija

Smrt ne priznaje "Ne" kao odgovor. Ona se približava, a Alex je proklet saznanjem kada, kako i gdje će sljedeću žrtvu povesti na put bez povratka.

Nakon što se zajedno s ostalim članovima srednjoškolskog francuskoga kluba ukrcao u avion za Europu, Alex Browning (Devon Sawa) predosjeti kako će avion eksplodirati ubrzo nakon polijetanja pa u napadu panike upozorava odgovorne, koji ga ne shvaćaju ozbiljno. Međutim, zbog kaosa koji je izazvao, sedmero učenika prisiljeno je napustiti avion.Iako su se u početku ljutili na njega, vrlo brzo shvate da im je spasio život. Naime, čim avion uzleti, Alexove se vizije ostvare. Nekoliko mjeseci poslije preživjeli učenici počinju umirati neobjašnjivim smrtima, a Alexu postaje jasno kako se Smrti ne može pobjeći.

U pravoj eksploziji tinejdžerskih horora koju je izazvao planetarni uspjeh Wes Cravenovog "Vriska", u moru klišeiziranih naslova međusobno lako zamjenjivih zapleta svojom se originalnom pričom i vrhunskom realizacijom izdvojio sjajni 'Bez povratka', za kojim su snimljena i dva nastavka.

Redatelj James Wong pravi je majstor stvaranja osjećaja posvemašnje nesigurnosti, ali su za potpuni užitak gledanja jednako tako zaslužne i ironične scene koje se povremeno izruguju svojim likovima. Devon Sawa jedna je od velikih holivudskih nada, koja je ovdje pokazala kako se u okviru teen filma odlično snalazi, ali i da zaslužuje nastupe u ozbiljnijim filmovima. Uz njega, u ovome sjajnom filmu nastupaju i Ali Larter, Kerr Smith i drugi.


Komentari (5)

Foto