utorak, 02.07.2024 00:20

Preacher (2016)

Preacher (Originalni naziv)

drama avantura fantastika

Propovjednikov život dobiva novu dimenziju kada ga opsjedne spoj anđela i demona

Kad se trio ponovno okupi, Tulip očekuje najgore kad kaže Jesseju o njezinoj i Cassidyjevoj vezi. Na njezino iznenađenje, Jesse kaže da će uvijek biti prijatelji i da će im se pridružiti da spase Humperdooa, unište Gral i spase svijet. Dok se Starr i Gral pripremaju za Apokalipsu, Jesse i društvo stižu u Masadu gdje se Humperdoo priprema za svoj veliki trenutak. Ali nakon što je primijetio da je Cassidy nestao, Tulip kaže Jesseju da bi trebali nastaviti bez njega. Nakon što je zgrabio Cassidyja pred nosom svojih prijatelja, Bog mu je pružio priliku da se iskupi okretanjem protiv svojih prijatelja. Iako Cassidy želi ostati odan, ne može odbiti.
 
Režija: Michael Slovis, Evan Goldberg, Seth Rogen
Scenarij: Sam Catlin, Seth Rogen, Evan Goldberg, ...
Uloge: Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Lucy Griffiths, W. Earl Brown, ...

Filmografija

Nadnaravna serija "Preacher" temelji se na istoimenom stripovskom serijalu iz 1990-ih autora Gartha Ennisa i Stevea Dillona.

Serija prati Dominica Coopera u ulozi Jesseja Custera, rehabilitiranog kriminalca koji sada preživljava kao propovjednik u malenom, prašnjavom gradu u zapadnom Teksasu, u kojem je odrastao. Neprimjeren za posao moralnog vođe, ubija se u alkoholu, pokušavajući utopiti svoju sklonost nasilju dok istovremeno daje dosta loše savjete pripadnicima svoje crkve. Sve se to počne mijenjati kada se pojavi njegova bivša djevojka Tulip (Ruth Negga) i irski vampir imena Cassidy (Joe Gilgun). Njihov dolazak se poklopi sa božanskom intervencijom u kojoj neodređeno biće nevjerojatne duhovne moći prijeđe cijeli svijet u potrazi za dostojnim vjerskim i snažnim domaćinom u kojem bi mogao obitavati. Nakon što nehotice ubije nekoliko vjerskih vođa diljem svijeta napokon se nastani u Jesseju. I tu počinje zabava.

Komentari (0)

Foto